Foto: AFP/Scanpix
Skandalozā dienvidafrikāņu vieglatlēte Kastera Semenja paziņojusi, ka turpmāk viņu trenēs bijusī pasaules un olimpiskā čempione, slavenā mozambikiete Marija Mutola, vēsta IAAF mājas lapa.

2009. gada pasaules čempione 800 metru distancē Semenja šo lēmumu pieņēmusi pirms došanās uz šāgada pasaules čempionātu Dienvidkorejā, kur viņa izcīnīja sudraba medaļu.

Iepriekš Semenja strādāja ar Maiklu Sīmu.

"Es vēlos pateikties Maiklam par lielisko sadarbību trīs gadu garumā," saka sportiste. "Mēs guvām daudz panākumu, bet šogad, īpaši pēdējo mēnešu laikā, daudz esmu domājusi par savu turpmāko karjeru. Pēdējās četras nedēļas pirms pasaules čempionāta trenējos viena un satiku Mariju Mutolu īsti pirms lidojuma uz Koreju. Viņam man ieteica dažas lieliskas idejas, un pēc čempionāta es pajautāju Marijai, vai viņa gribētu ar mani strādāt."

"Šis man ir liels izaicinājums," atzīst bijusī vieglatlētikas zvaigzne. "Viņa ir izcila jauna sportiste un jau daudz ko ir sasniegusi, bet mums vēl ir daudz darāmā, ja viņa vēlas Londonas Olimpiskajās spēlēs būt pirmais numurs. Kasterai ir jāsper pēdējie soļi, lai kļūtu par profesionālu sportisti, un es vēlos dot viņai visu sav pieredzi, lai palīdzētu saprast, ko nozīmē būt pašā galvgalī."

Marija Mutola triumfēja 2000. gada Sidnejas Olimpiskajās spēlēs, savas karjeras laikā trīsreiz izcīnījusi pasaules čempiones titulu un septiņas reizes šo pašu titulu ieguvusi telpās.

Savu skandalozo slavu Semenja ieguva pagājušogad, kad radās aizdomas par sportistes dzimumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!