Foto: Reuters/Scanpix
Slavenais Ķīnas barjersprinteris Liu Sjans, visticamāk, izlaidīs šo sezonu, jo vēl nav līdz galam atkopies no traumas, kas viņam pērn dramatiski liedza dalību Londonas olimpiskajās spēlēs.

Kā pastāstījis Sjana treneris Haipins Suņs, 29 gadus vecais vieglātlēts, 2004. gada olimpiskais čempions un viena no lielākajām Ķīnas sporta zvaigznēm sākotnēji veiks "pilnu atveseļošanos" pēc Ahileja cīpslas traumas un, iespējams, šosezon nestartēs.

"Mēs sagaidām, ka viņam izdosies pilnībā atveseļoties, tomēr pagaidām viņš nevar trenēties, tāpēc, iespējams, izlaidīs visas šī gada sacensības," Suņs izteicās laikrakstam "China Daily".

Kā ziņots, Sjans pērn augustā piedzīvoja kritienu Londonas olimpisko spēļu 110 metru distances priekšsacīkstēs, aizķeroties jau aiz pirmās barjeras.

Pēc kritiena ķīnietis pāris minūtes sēdēja skrejceļā, turot roku uz Ahileja cīpslas, kuru Sjans traumēja vēl 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu priekšsacīkstēs. Vēlāk viņš zem stadiona tribīnēm tika aizvests ratiņkrēslā, jo paša spēkiem nespēja atstāt skrejceļu.

Sjans 2004.gadā Atēnās kļuva par pirmo ķīnieti, kurš kļuvis par olimpisko čempionu vieglatlētikā, bet jau iepriekš 29 gadus vecais barjersprinteris izteicies, ka 2016.gadā nepiedalīsies Riodežaneiro Olimpiādē.

Pēc Sjana starta Londonā parādījās baumas, ka valsts televīzija jau zinājusi par sportista traumu, bet Ķīnas propagandas departaments šo informāciju nav ļāvis izpaust.

Tāpat tika uzskatīts, ka Ķīnas sporta komentētājiem bijis sagatavots scenārijs gadījumam, ja Sjans izstāsies no sacensībām Londonas olimpiskajās spēlēs, gluži tāpat kā Pekinas Olimpiādē 2008.gadā, kas valstī izraisīja milzu šoku.

Jau vēstīts, ka Sjana sapnis izcīnīt olimpisko zeltu savas publikas priekšā Pekinas Olimpiādē tika sagrauts brīdī, kad kvalifikācijas sacensību laikā sportists guva savainojumu. Tikai pēc gada barjersprinteris atkal bija gatavs startēt iepriekšējā līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!