Foto: AFP/Scanpix
Bostonas maratonā notikušie sprādzieni ietekmēs arī maijā gaidāmo "Nordea" Rīgas maratonu, kas ir lielākais Baltijā, portālam "Delfi" apliecināja sacensību projektu direktore Inese Ķīkule.

Jau vēstīts, ka pirmdien netālu no Bostonas maratona finiša, skrējienam tuvojoties noslēgumam, nogranda divi sprādzieni. Jaunākā informācija liecina, ka sprādzienos bojā gājuši trīs cilvēki un ievainoti 140.

"Šodien mums būs sapulce par plānošanu un tajā pievērsīsim lielāku uzmanību notikušajam Bostonā un kā tas ietekmēs mūsu maratonu. Mēs jau rēķināmies, ka tas attiecas uz mums arī, jo drošības pasākumi ir primārie. Skaidrs, ka tādi lieli pasākumi ir liels izaicinājums arī drošības ziņā, jo, piemēram, Rīgā pasākums norit atklātā vietā krastmalā. Visos šādos pasākumos ir lielu cilvēku pūļi, tāpēc riski vienmēr pastāv," saka Ķīkule.

Par konkrētiem pasākumiem, kas varētu tikt ieviesti pēc Bostonas maratona sprādzieniem, Ķīkule pagaidām nevarēja teikt. "Nordea" Rīgas maratona pārstāvji visu laiku uztur saikni ar policijas pārstāvjiem, bet tagad pēc notikumiem Bostonā ar policiju būs vēl ciešāka sadarbība un rūpīgi tiks analizēti visi riski.

19.maijā "Nordea" Rīgas maratons notiks jau 23.reizi. Pēc Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) atzinuma, pasākums jau otro reizi notiks ar IAAF "Bronzas" kvalifikācijas zīmi. "Nordea" Rīgas maratons ir vienīgais Ziemeļeiropā un viens no 45 maratoniem pasaulē, kas saņēmis prestižo kvalitātes vērtējumu, nosakot augstas prasības dalībnieku komforta un trases infrastruktūras nodrošināšanā, kā arī garantējot augsta līmeņa sportiskos rezultātus un pasaules līmeņa elites skrējēju dalību.

2012.gada 20.maijā "Nordea" Rīgas maratons pulcēja 18 180 dalībniekus no 59 pasaules valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!