Latvijas vieglatlēti aizvadītās nedēļas nogalē veiksmīgi startējuši vairākās sacensībās, informē Latvijas Vieglatlētikas savienība.

Latvijas skrējējs Dmitrijs Miļkevičs sestdien Stambulā uzvarēja Cezmi Ora piemiņas sacensībās 1500 metru distancē. Viņš sasniedza savu sezonas labāko rezultātu (3:41,27 minūtes). Kopumā visu disciplīnu vērtīgāko sasniegumu rangā viņš ierindojās 10.vietā (1089 punkti).

Tikmēr Polijas pilsētā Bidgoščā XIII "European Athletic Festival" sacensībās Mareks Ārents uzvarēja kārtslēkšanā ar rezultātu 5,50 m. Augstumi 5,00 m, 5,10 m,5,20 m, 5,30 m tika pārvarēti ar pirmo mēģinājumu; 5,40 m – ar otro un 5,50 m atkal ar pirmo mēģinājumu, bet 5,65 m augstums šoreiz palika nepieveikts.

Savukārt svētdien Rabatā (Maroka) IAAF "World Challenge" seriāla ietvaros notika tradicionālās Muhameda VI balvu izcīņa. Šķēpa metēju sacensībās atkal startēja visas trīs mūsu labākās šķēpa metējas. Šoreiz veiksmīgāka bija Madara Palameika – viņa aizmeta šķēpu 60,31 m, par trim centimetriem tuvāk nekā Linda Stāla no Vācijas un bija otrā. Sinta Ozoliņa-Kovala ar rezultātu 56,32 m bija sestajā vietā, bet Līna Mūze ar 53,93 m tālu metienu – septītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!