Latvijas lodes grūdējs Māris Urtāns otrdien Eiropas čempionātā kvalifikācijā palika pēdējais starp visiem sportistiem, taču pats sportists pēc sacensībām atzinis, ka apmierināts ar startu kā amatieris, informē Latvijas Vieglatlētikas savienība.

Kvalifikācijā vienīgajā sekmīgajā mēģinājumā (pirmajā) Urtāna rezultāts bija 18,35 metri. No priekšpēdējās vietas viņu šķīra 46 centimetri, bet kvalifikācijas normatīvs, ko izpildīja seši sportisti, bija 20,10 metri. Lai iekļūtu finālā, šoreiz vajadzēja mest 19,88 metrus tālu.

"Es kā amatieris ar savu startu esmu apmierināts. Nevienam tas nav noslēpums, ka treniņu procesu pakārtoju darbam. Līdz ar to uzskatu, ka esmu nostartējis labi. Šis arī bija mans sezonas mērķis - dalība Eiropas čempionātā," pēc sacensībām teica Urtāns. "Tehniskais izpildījums vēl klibo. Tas nav stabils. Tagad varēsim kopā ar treneri vairāk piestrādāt pie ātruma īpašībām un eksplozivitātes. Turklāt ņemot vēra manu nesen iegūto traumu un smadzeņu satricinājumu, viss izdevās. Domāju, ka nākamgad Eiropas čempionātā telpās uzrādīšu vēl labāku rezultātu."

Tikmēr ļoti sekmīga debija Eiropas čempionātā sanāca Jānim Baltušam, kurš pārvarēja kvalifikāciju 400 metru barjerskrējienā. Pats sportists ar savu sniegumu gan nebija apmierināts. "Diemžēl, tehniskas ziņā šis bija sliktākais starts. Tomēr spēka pietika tik daudz, lai kvalificētos pusfinālam. Ceru, ka tajā spēšu sasniegt savu personīgo rezultātu. Pirms starta vēlējos sajust tās īpašās emocijas šāda līmeņa sacensības. Pusfināls paredzēts vakarā. Ceru, ka viss izdosies."

Ar savu debiju apmierināta bija Latvijas delegācijas jaunākā vieglatlēte Gunta Latiševa-Čudare, kura 400 metru skrējienā ar personisko rekordu ieņēma 21.vietu. "Esmu ļoti apmierināta. Izskrēju sezonas labāko rezultātu. Tomēr distances pēdējos metros domāju par to, ka varu vēl nedaudz ātrāk. Es netaupījos, bet izdarīju visu, ko tajā brīdī spēju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!