Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā vieglatlētikas savienība (IAAF), kas šobrīd nonākusi skandālu krustugunīs, atcēlusi novembra beigās ieplānoto gada noslēguma pasākumu, kurā bija paredzēts pasniegt balvas sezonas labākajiem atlētiem.

Kā zināms, šonedēļ parādījās informācija, ka bijušais IAAF prezidents senegālietis Lamīns Djaks apsūdzēts korupcijā, jo pastāv aizdomas, ka savulaik viņš pieņēmis naudu, lai piesegtu sportistus, kuri lieto dopingu.

"Ņemot vērā tumšo mākoni, kas šobrīd ir pār mūsu organizāciju, ir skaidrs, ka tagad nav īstais brīdis, lai vieglatlētikas saime pulcētos un nodotos svinībām," pavēstīja jaunais IAAF prezidents britu skriešanas leģenda Sebastjans Ko, kurš šajā amatā tika ievēlēts augustā.

Tāpat Ko atklāja, ka ir nolīgta neatkarīga kompānija ar starptautiskiem grāmatvežiem, kuri pārskata IAAF finanšu darbības, lai identificētu visus trūkumus un nodrošinātu organizācijas labāku darbu.

Pie viena starptautisko vieglatlētikas saimi šogad pāršalca vairāki skaļi dopinga skandāli, kuru lielākie vaininieki bija Krievijas soļotāji, jo vairāki titulēti sportisti saņēma diskvalifikāciju un viņiem tika atņemtas pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs izcīnītas medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!