Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas jaunais šķēpmetējs Patriks Gailums ar septīto labāko rezultātu un jaunu personisko rekordu piektdien iekļuva Polijas pilsētā Bidgoščā notiekošā U20 pasaules vieglatlētikas čempionāta finālā, liecina sacensību protokols.

Kvalifikācijas normu, kas šajā čempionātā bija 72,50 metri, Gailums sasniedza jau pirmajā mēģinājumā, šķēpu raidot 74,02 metrus tālu. Pusfināla A grupā tas bija ceturtais labākais rezultāts, bet abu grupu vērtējumā - septītais labākais. Vienlaicīgi Latvijas sportists par 2,54 centimetriem laboja arī personisko rekordu.

Tālākais metiens izdevās sezonas līderim, indietim Nīradžam Čopram - 78,20 metri. Kopumā kvalifikācijas normu izpildīja 14 sportisti, kas sacentīsies finālā. No Baltijas valstu sportistiem Gailums vienīgais cīnīsies par medaļām - lietuvietis Modests Masteika savā labākajā mēģinājumā sasniedza tikai 67,36 m atzīmi.

Sezonas rekords kas pieder Čopram, ir 82,69 metri; tas tika sasniegts šā gada februārī sacensībās Indijā.

Pasaules rekords junioru konkurencē šķēpmešanā pieder jaunajam Eiropas čempionam Zigismundam Sirmajam - 84,69 metri, un tas ir spēkā jau piecus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!