Foto: AFP/Scanpix
Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempions un pasaules čempions šķēpmešanā Jūliuss Jego iekļuvis smagā autoavārijā, taču par laimi smagas traumas nav guvis.

Jego svētdien ar savu "Toyota Prado" džipu no Nairobi devās uz mājām Eldoretas pilsētā, kad uz šosejas viņam priekšā izgriezusi smagā mašīna. Šķēpmetējs strauji bremzējis, tomēr viņa mašīna ietriecās otrā spēkratā.

"Man paveicās, ka paliku dzīvs," pirmdien žurnālistiem sacīja 27 gadus vecais Jego, kurš pēc avārijas tika nogādāts slimnīcā. "Smagās mašīnas šoferis veica pēkšņu manevru, un man nebija nekādu iespēju izvairīties no sadursmes. No visa spēka spiedu bremzes, šķita, ka salauzīšu kāju, tomēr no sadursmes izvairīties nevarēja," bilda sportists.

Ārsti šķēpmetējam nopietnas traumas nekonstatēja, tomēr uz nakti viņš tika atstāts slimnīcā ārstu novērošanai.

Jego pērn sensacionāli uzvarēja pasaules čempionātā Pekinā, kļūstot par pirmo Kenijas vieglatlētu, kurš zelta medaļu izcīnījis mešanas disciplīnās. Savukārt šogad augustā olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro Jego zaudēja tikai vācietim Tomasam Rēleram, tiekot pie Olimpiādes sudraba godalgas.

Kā ziņojām, pirms gada turpat netālu no Eldoretas pilsētas ļoti smagas traumas autoavārijā guva 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu čempions 1500 metru skrējienā Asbels Kiprops.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!