Foto: Sputnik/Scanpix

Divkārtējā olimpiskā čempione kārtslēkšanā Jeļena Isinbajeva apstiprināta Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) uzraudzības padomes priekšsēdētājas amatā, paziņojusi organizācija.

RUSADA jaunās uzraudzības padomes sastāva vēlēšanas notika trešdien, 7. decembrī, Maskavā. Padomes uzdevums ir kontrolēt aģentūras darbību. Pirms tam tika mainīts aģentūras dibinātāju sastāvs - tagad tajā ir palikušas tikai Krievijas Olimpiskā un Paralimpiskā komitejas.

"Es pateicos kolēģiem par izrādīto uzticību," RUSADA oficiālajā mājas lapā citēta Isinbajeva. "Mēs visi saprotam, ka cīņa ar dopingu šodien ir viens no svarīgākajiem jautājumiem pasaules sporta dienaskārtībā. Bet cik efektīvi šī cīņa risināsies Krievijā, būs atkarīgs no tā, kad RUSADA atgūs savu atbilstību. Tieši tas ir mūsu galvenais uzdevums un tam mēs veltīsim visas savas pūles."

Līdz ar nonākšanu šai amatā Isinbajeva, visticamāk, nepretendēs uz Krievijas Vieglatlētikas federācijas (KVF) amatu, lai gan bija tam izvirzījusi savu kandidatūru. KVF prezidenta vēlēšanas notiks 9. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!