Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā trešdien, 23. augustā, Budapeštā pasaules čempionātā kvalifikācijā uzvarēja savā grupā, pēdējā mēģinājumā izcīnot tiesības piedalīties finālā. Pēc tam otrajā grupā ar lielisku metienu vietu finālā izcīnīja arī Anete Kociņa.

Līdz ar to piektdienas, 25. augusta, vakara sesijā pasaules čempionāta sieviešu šķēpmešanas sacensību finālā starp 12 dalībniecēm būs divas Latvijas sportistes.

Kvalifikācijas normatīvs sievietēm šķēpmešanā bija 61,50 metri. Mūzes-Sirmās rezultāts bija precīzi par diviem metriem tālāks - 63,50 metri, bet Kociņa šķēpu raidīja 61,27 metru tālumā. Mūze-Sirmā arī kļuva par visu kvalifikācijas sacensību uzvarētāju, bet Kociņai padevās astotais labākais metiens starp visām dalībniecēm.

Pirmajā kvalifikācijas grupā normatīvu sasniegt izdevās piecām sportistēm, labāko rezultātu sasniedzot Mūzei-Sirmajai. Pirmajā mēģinājumā viņa šķēpu raidīja vien 53,96 metru tālumā, bet otrajā mēģinājumā rezultātu nedaudz uzlaboja – 56,88 metri. Izšķirošajā mēģinājumā Mūzei padevās teicams metiens, šķēpam piezemējoties 63,50 metru tālumā.

Mūzes sezonas labākais rezultāts ir 64,78 metri, kas tikai par deviņiem centimetriem atpaliek no viņas karjeras rekorda. Savukārt Latvijas rekords ir 66,18 metri un tas pieder Madarai Palameikai.

Otrajā grupā Kociņa pēc diviem mēģinājumiem bija līdere, bet noslēgumā grupā bija trešā. Viņas pirmais mēģinājums bija nesekmīgs, bet otrajā sportiste sasniedza 61,27 metrus. Pēdējā mēģinājumā viņas rezultāts bija 58,46 metri.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!