Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas vieglatlēte Laura Ikauniece noraidījusi informāciju, ka viņa būtu nolēmusi par savas sportistes karjeras beigām, viņa raksta savā sociālā tīkla "Instagram" profilā.

Ceturtdien, 11. janvārī, medijs MVP vēstīja, ka vieglatlētikas aprindās tiek apspriesta ziņa, ka profesionālo karjeru noslēgušas divas Latvijas rekordistes – šķēpmetēja Madara Saidī-Ndure (iepriekš – Palameika) un septiņcīņniece Ikauniece

Latvijas Vieglatlētikas savienības ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs publikācijā stāstīja, ka profesionālā līmenī Ikauniece vairs netrenējas, taču oficiālus paziņojumus par karjeras noslēgšanu viņš atstāja pašas sportistes ziņā.

Ikauniece savā "Instagram" profilā neslēpa pārsteigumu par medijos izskanējušajām ziņām.

"Sportista karjera sportistam ir ļoti īpaša, un neviens cits kā tikai pats sportists izlemj par tās beigšanu," rakstīja Ikauniece. "Esmu rehabilitācijas posmā. Ja kādam jāizlemj par karjeras beigšanu, tad tam ir jābūt manam lēmumam, nevis kāda žurnālista."

Ikauniece ir 2015. gada pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēja, bet 2012. gadā viņa ieguva sudrabu Eiropas čempionātā. Viņai pieder Latvijas rekords septiņcīņā – 6815 punkti, ko viņa sasniedza 2017. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!