Foto: LETA
Latvijas Volejbola federācijā (LVF) vienīgo pludmales volejbola duetu startam janvārī Pasaules kausa (PK) finālā varētu nosaukt decembra sākumā, jo vienota uzskata par piesakāmo pāri pašlaik nav, aģentūrai BNS ceturtdien pastāstīja LVF ģenerālsekretārs Egils Cīrulis.

Tiekoties trešdien LVF sanāksmē, federācijā uzklausīja pašus sportistus un viņu trenerus, kas ļāva pārliecināties, ka nav vienota viedokļa, kādam duetam būtu jāpārstāv Latvija no 9. līdz 13.janvārim Brazīlijā paredzētajā pirmajā PK finālā, teica Cīrulis. Situācijas risinājumam LVF pludmales volejbola komisijai būs jāveic tās analīze un jāizstrādā savs ieteikums, kuru iesniegs izskatīšanai federācijas valdē.

"Vienota viedokļa pašlaik nav, un grūti teikt, kurš būtu labākais un pareizākais [variants]," sacīja Cīrulis un piebilda, ka potenciālo braucēju vidū ir tikai četri Londonas olimpiskajās spēlēs startējušie pludmales volejbolisti. Sanāksmi federācijā viņš nosauca par viedokļu apmaiņu, lai uzklausītu spēlētājus un viņu trenerus.

Latvijas komandas sastāvs PK fināla organizatoriem LVF jāpaziņo līdz 9.decembrim, un Cīrulis prognozēja, ka lēmumu, visticamāk, pieņems decembra sākumā. Turnīrā Brazīlijā kā Kontinentālā kausa projekta noslēgumā pludmales volejbolisti pirmām kārtām pārstāvēs valsti, un tās nebūs sacensības noteiktiem pāriem, uzsvēra LVF ģenerālsekretārs. PK finālā būs pārstāvētas 10 valstis, kas katra varēs pieteikt vienu pāri.

LVF sanāksmē piedalījās sportisti, kas pretendē uz ceļazīmi braucienam uz Brazīliju, kā arī viņu treneri. Tiesa, piedalīties nevarēja Turcijas ziemas čempionātā spēlējošais Mārtiņš Pļaviņš un treneris Genādijs Samoilovs.

Pļaviņš ar Jāni Šmēdiņu šovasar izcīnīja bronzas medaļas Londonas olimpiskajās spēlēs, kur 9.vietu dalīja Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins. Taču rudenī kļuva skaidrs, ka Šmēdiņš nākamo sezonu plāno aizvadīt kopā ar Aleksandru Samoilovu, savukārt Pļaviņš vēl ir jauna pārinieka meklējumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!