Foto: LETA
Latvijas vīriešu volejbola izlasei Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačos pret Turciju klāsies grūti, taču komanda cīnīsies tikai un vienīgi par uzvaru, sarunā ar aģentūru LETA izteicās valstsvienības galvenais treneris Raimonds Vilde.

Kā ziņots, Latvijas izlase 2. un 9.jūnijā aizvadīs Eiropas čempionāta izšķirošās, trešās, kvalifikācijas kārtas mačus ar Turciju.

Abu izlašu duelī pārāka būs komanda, kas uzvarēs abās spēlēs. Ja panākumi tiks dalīti uz pusēm, uzvarētāju pēc otrās spēles, kas risināsies Jelgavā, noskaidros tā saucamajā zelta setā.

"Komanda jūtas labi un cītīgi gatavojas cīņai. Pāris spēlētāji - arī Hermans Egleskalns - saķēra vēdera vīrusu, tāpēc nevarēja piedalīties pāris treniņos," atklāja Vilde. "Savukārt Armands Celitāns jau jūtas labāk, taču pirmajā mačā viņš laukumā, visticamāk, neizies. Ceram, ka uz otro spēli situācija jau būs citādāka."

Valstsvienības galvenais treneris atzina, ka Latvijas izlases vājā vieta ir servju uzņemšana. "Savus mīnusus apzināmies, taču centīsimies rādīt sabalansētu spēli, lai tie nebūtu tik uzskatāmi. Mēģināsim to līdzsvarot ar savu servi."

Pagājušajā nedēļā volejbolisti izstājās no cīņas par kvalificēšanos 2014.gada pasaules čempionātam, savā grupā finišējot trešajā vietā - aiz Igaunijas un Baltkrievijas, bet priekšā Dānijai.

Vilde izteicās, ka šis turnīrs tika nedaudz upurēts maču ar Turciju dēļ. "Protams, gribējām uzvarēt, taču daudz ko izšķīra otrā spēle pret Baltkrieviju, kur neveiksmīgi nospēlēts pirmais sets izsita mūs no rāmjiem un iedzina psiholoģiskā bedrē. Gana ātri netikām no tās ārā un piedzīvojām likumsakarīgu zaudējumu," sacīja Vilde.

Pirmajā spēlē Latvijas volejbolisti pieveica Dāniju ar 3-0, pēc tam ar tādu pašu rezultātu piekāpās Baltkrievijai, bet trešajā cīņā ar 3-2 pieveica Igauniju.

Treneris atklāja, ka pēc šiem mačiem volejbolistiem bija nedaudz nolaidušās rokas, bet pēc kārtīgas izrunāšanās un kļūdu izvērtēšanas ar vēsu prātu no neveiksmīgās pasaules čempionāta kvalifikācijas paņemts tikai tas labākais.

"Šie kvalifikācijas mači nāca pat par labu - izanalizējām savas kļūdas un sapratām, kā pret Turciju rīkoties nevajag. Labi, ka kaut kas tāds notika tagad, nevis svētdien, kad pret turkiem būs pirmā spēle. Kas zin', varbūt pēc panākumiem pasaules čempionāta kvalifikācijā mūsos būtu iezadzies pašpārliecinātības velniņš, kas negatīvi ietekmētu sniegumu pret Turciju," teica Vilde.

Speciālists atklāja, ka Turcijā noteikti klāsies ļoti smagi - trako līdzjutēju, tiesnešu un atmosfēras dēļ. "Spēlētāji saprot, ka šīs spēles ir svarīgas, tāpēc ir neliels psiholoģiskais spiediens. Tomēr ar to jāsadzīvo - ne jau pirmā un pēdējā reize, kur kaut kas izšķiras. Volejbolisti tomēr mums pieredzējuši, nav zaļi puikas."

Vilde sacīja, ka svētdienas pretinieki vēl nav līdz galam izpētīti - tas tiks izdarīts tuvāko dienu laikā. "Skaidrs, ka Turcijas izlase ir spēcīga, taču vairums spēlētāju mums ir zināmi. Piektdien dosimies ceļā, sestdien paspēsim aizvadīt treniņu, bet svētdien - spēlēsim."

Latvijas izlase, sekmīgi pārvarot pēdējo kvalifikācijas kārtu, Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs vienā apakšgrupā ar Polijas, Slovākijas un Francijas komandām.

Eiropas čempionāta finālturnīrs šogad no 20. līdz 29.septembrim notiks Polijā un Dānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!