Foto: FIVB
Polijā notiekošo pasaules čempionātu otrdien ar uzvaru sāka Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda, kuri priekšsacīkstēs cīnās B grupā, bet F grupā divu citu Latvijas pāru duelī uzvaru svinēja Jānis Šmēdiņš/ Aleksandrs Samoilovs.

Savā pirmajā mačā Pļaviņš/ Pēda, kuriem turnīrā 23.numurs, ar 2-0 (21:17, 21:16) pieveica itāļus Mateo Čečīni/ Paolo Ingrosso (26.numurs).

Pirmajā setā Latvijas duets ātri izvirzījās vadībā un ilgi saglabāja 3-5 punktu pārsvaru. Seta izskaņā pēc vairākām kļūdām Latvijas duets ļāva itāļiem pietuvoties līdz 17:19, taču tad izšķirošā brīdī pēc paņemtā pārtraukuma Pļaviņš un Pēda nospēlēja divas labas epizodes, gūstot uzvaru setā.

Otrajā setā latvieši sākumā ieguva divu punktu pārsvaru, vēlāk to palielināja līdz 12:8. Itāļi pēc Latvijas dueta kļūdām panāca 12:12, bet tad Pļaviņš/ Pēda guva piecus punktus pēc kārtas, veicot izšķirošo izrāvienu un pēc brīža nodrošināja sev uzvaru mačā.

Vēl priekšsacīkstēs Pļaviņš/ Pēda tiksies ar vieniem no galvenajiem favorītiem, brazīļiem Alisonu Ceruti/ Emanuelu Regu (otrais numurs), kā arī mājiniekiem Jaroslavu Lehu/ Damjanu Vojtasiku.

Tikmēr Latvijas pāru duelī pasaules ranga vicelīderi un turnīra sestais numurs Jānis Šmēdiņš/ Samoilovs ar 2-1 (18:21, 21:17, 15:12) pieveica Ruslanu Sorokinu/ Tomu Šmēdiņu (30.numurs).

Vēl šajā F grupā priekšsacīkstēs Latvijas pāri tiksies ar Nīderlandes duetu Dānu Spijkersu/ Kristiānu Varenhorstu (19.numurs) un Danielu Milneru/ Jorgu Vuclu no Austrijas (43.numurs).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!