Foto: F64
Latvijas pludmales volejbola pāriem Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam pasaules čempionāta 1/16 finālā spēkosies ar Sebastjanu Dolingeru un Štefanu Vindšeifu no Vācijas, bet Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda - ar austrāliešiem Izāku Kapu un Kristoferu Makhjū.

Vācijas duets Dolingers/Vindšeifs pasaules čempionātā izlikti ar 11.numuru, savukārt Kapa/Makhjū izsēti ar 24.numuru.

Vācieši sacensību pirmajā posmā aizvadīja trīs cīņas L apakšgrupā, izcīnot vienu uzvaru un ierindojoties trešajā pozīcijā. Savukārt austrālieši spēlēja A grupā, ar diviem panākumiem ieņemot otro vietā.

Kā ziņots, ar sesto numuru izsētie Samoilovs/J.Šmēdiņš F apakšgrupā uzvarēja visās trijās spēlēs, ierindojoties grupas pirmajā vietā. Savukārt ar 23.numuru izliktie Pļaviņš/Pēda pamatsacensības B apakšgrupā noslēdza otrajā vietā ar diviem panākumiem.

Tikmēr čempionāta izslēgšanas spēlēs neiekļuva ar 30.numuru izliktie Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš, kuri trīs cīņās tika pie viena panākuma, bet F apakšgrupā ierindojās pēdējā vietā, sacensības noslēdzot ar dalītu 37.vietu.

Pasaules čempionātā vīriešu un sieviešu konkurencē 48 dueti bija sadalīti pa 12 apakšgrupām. Sacensību izslēgšanas cīņām kvalificējās grupu divi labākie pāri, kā arī astoņi labākie trešo vietu ieguvēji.

Jau vēstīts, ka trīs zaudējumus trijos mačos piedzīvoja Latvijas volejbolistes Inguna Minusa un Inga Ikauniece, noslēguma kopvērtējumā paliekot dalītā 37.vietā.

Minusa un Ikauniece, kurām turnīrs Polijā bija pirmās sacensības šosezon, uz pasaules čempionātu bija saņēmušas speciālo ielūgumu jeb "wild card".

Turnīrs risinās Polijas pilsētā Stare Jablonki, kur pērn Pļaviņš duetā ar J.Šmēdiņu triumfēja "Grand Slam" posmā, tiekot pie pirmā šāda tipa panākuma Latvijas vēsturē.

Pasaules čempionāts risinās reizi divos gados. Iepriekšējā turnīrā 2011.gadā Pļaviņš ar J.Šmēdiņu izcīnīja ceturto vietu.

Kā ziņots, šo sezonu vissekmīgāk sācis jaunizveidotais Samoilova un J.Šmēdiņa duelis, kuri jau trijos "Grand Slam" turnīros pēc kārtas sasnieguši finālu.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!