Foto: F64
Pludmales volejbolists Jānis Pēda muguras savainojuma dēļ nevarēs piedalīties šī gada Eiropas čempionātā, vēsta dueta Pēdas un Mārtiņa Pļaviņa oficiālā mājaslapa internetā.

Pēc tam, kad ar meningītu saslima Pļaviņš, tika apsvērta iespēja, ka Pēda uz Austriju, kur no 30.jūlija līdz 4.augustam risināsies Eiropas čempionāts, varētu doties ar kādu citu partneri, taču tagad kļuvis zināms, ka Jānim bez treniņiem jāiztiek vismaz trīs nedēļas.

Kā ziņots, Šveices pilsētā Gštādē notiekošajā "Grand Slam" posmā pagājušajā nedēļā Pēda iedzīvojās muguras traumā, kā rezultātā nācās sacensības beigt priekšlaicīgi.

Līdz ar to Latviju Eiropas čempionātā pārstāvēs divi pludmales volejbola dueti - Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pasaules ranga ceturtās vietas īpašnieki Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kā arī Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš.

Kā ziņots, pērnā gada Londonas olimpiskajās spēlēs Pļaviņš pārī ar J.Šmēdiņu izcīnīja trešo vietu, bet pēc tā Latvijas pludmales volejbola saimē notika vairākas pārmaiņas. Pirmie par apvienošanos paziņoja Samoilovs un J.Šmēdiņš, bet vēlāk kļuva zināms, ka Samoilova līdzšinējais pārinieks Sorokins jaunajā sezonā spēlēs ar T.Šmēdiņu. Savukārt par Pļaviņa pārinieku kļuva Pēda, kuram tā pludmales volejbolā bija atgriešanās pēc vairāku gadu pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!