Foto: FIVB
Ar mainīgām sekmēm ASV notiekošā Longbīčas "Grand Slam" posma apakšgrupu pirmās kārtas mačus otrdien aizvadīja divi turnīrā startējošie Latvijas pludmales volejbola dueti.

Uzvaru C apakšgrupas pirmajā spēlē izcīnīja sacensību trešais numurs Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuri pārspēja ar 30.numuru izliktos mājiniekus Stefordu Sliku un Keisiju Dženingsu, esot pārāki ar 2-0 (21:14, 21:15).

Savukārt zaudējumu A apakšgrupas pirmās kārtas mačā piedzīvoja Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš. Ar 17.numuru izliktais Latvijas duets ar 0-2 (16:21, 16:21) piekāpās Robertam Kufam un Janam Hadravam no Čehijas, kuriem piešķirts 16.numurs.

Vēl pa vienai apakšgrupas spēlei abi Latvijas dueti aizvadīs trešdien un ceturtdien.

Pēc grupu turnīra katras apakšgrupas uzvarētāji uzreiz kvalificēsies izslēgšanas turnīra otrajai kārtai, bet grupu otrās un trešās vietas ieguvēji spēkosies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Apakšgrupu ceturto vietu ieguvēji dalību sacensībās noslēgs ar ieņemtu dalītu 25.vietu.

Pirms tam trijos posmos pēc kārtas Samoilovs un J.Šmēdiņš spēlēja finālā, bet iepriekšējā posmā Austrijā izstājās ceturtdaļfinālā.

Šajās sacensībās nestartē Mārtiņš Pļaviņš ar Jāni Pēdu. Pirmais turpina atkopšanos no pārciestā meningīta vieglā formā, bet otrais veseļojas no gūtās muguras traumas.

Pļaviņš/Pēda veselības likstu dēļ būs spiesti izlaist arī Eiropas čempionātu, kas no 31.jūlija līdz 4.augustam notiks Austrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!