Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien izcīnīja trešo uzvaru trīs spēlēs DĀR pilsētā Durbanā notiekošajā šī gada pēdējā Pasaules kausa posmā. Tas Latvijas duetam garantējis pirmo vietu Pasaules rangā.

Trešajā C grupas spēlē ar trešo numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 2-1 (21:11, 18:21, 15:13) uzvarēja poļus Dāvidu Popeku un Pāvelu Pelku (30.numurs).

Tas Samoilovam/Šmēdiņam nodrošināja uzvaru apakšgrupā un izslēgšanas cīņas viņi sāks no astotdaļfināla.

Līdz ar to Samoilovs/Šmēdiņš sev jau nodrošinājuši 250 reitinga punktus. Tieši šāds pārsvars pasaules rangā viņus šķīra no otrajā vietā esošajiem brazīliešiem Pedru Salgadu un Brunu Šmitu. Savukārt par uzvaru Durbanas turnīrā iespējams nopelnīt maksimums 500 punktus.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Volejbola federācijas (LVF) pārstāve Lilita Mitrofanova, Samoilovam un Šmēdiņam Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB) rangā vēl nav pieskaitījuši astoņus punktus, kas viņiem pienākas par uzvaru Latvijas čempionātā.

Šobrīd tiekot kārtoti visi nepieciešamie dokumenti, lai tas tuvākajā laikā tiktu izdarīts. Līdz ar to latvieši šīs sezonas labākajam Brazīlijas pārim kļuvuši par neaizsniedzamiem un pirmo reizi Latvijas vēsturē kāds pludmales volejbola pāris sezonu noslēgs pasaules ranga pirmajā vietā.

Tikmēr 1/16finālā iekļuva cits Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs (14.numurs), kuri ceturtdien ar 2-0 (21:14, 27:25) pārspēja šveiciešus Jonasu Kislingu un Matsu Kovaču (19.numurs).

Šī uzvara viņiem C grupā nodrošināja otro vietu. Izslēgšanas spēles sāksies piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!