Foto: F64
Latvijas un Igaunijas apvienotā vīriešu volejbola čempionāta - "Schenker" līgas - finālturnīru sestdien kā vienīgais no Latvijas klubiem sasniedza RTU/"Robežsardze".

Ceturtdaļfināla otrajā spēlē Latvijas klubs ar 3-1 (25:19, 29:31, 25:22, 25:22) viesos pārspēja Igaunijas klubu "Rakvere", sērijā līdz divām uzvarām esot pārāks ar 2-0.

Edgars Točs uzvarētāju labā guva 25 punktus, bet 15 punktus iekrāja Jānis Liepiņš.

Tikmēr pārējie divi izslēgšanas turnīrā startējušie Latvijas klubi sestdien piedzīvoja savus otros zaudējumus un no turnīra izstājās.

Vissāpīgāko zaudējumu piedzīvoja valsts čempioni "Biolars"/"Jelgava", kas izbraukuma mačā pret Igaunijas komandu Tartu "Bigbank" nenosargāja divu setu pārsvaru un zaudēja ar 2-3 (27:25, 25:20, 20:25, 22:25, 10:15).

Andrejs Baburovs šajā cīņā tika pie 16 punktiem, bet Tartu klubā spēlējošais Artis Caics atzīmējās ar vienu punktu.

Savukārt "Daugavpils Universitāte" (DU) piedzīvoja vēl vienu pārliecinošu zaudējumu pret "Parnu" komandu no Igaunijas, izbraukumā zaudējot ar 0-3 (17:25, 13:25, 14:25). Rezultatīvākais viesu rindās ar astoņiem punktiem bija Ēriks Baiks.

Ceturtdaļfinālu sestdien sasniedza arī Igaunijas komanda Tallinas "Selver", kas sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 pārspēja pagājušās sezonas līgas čempionus TTU.

Pēc pirmajiem diviem turnīra posmiem izslēgšanas cīņām nespēja kvalificēties Latvijas klubs "Poliurs"/"Ozolnieki.

Ceturtdaļfinālu uzvarētāji kvalificējušies "Final Four" turnīram, kas 1.-2.martā notiks Igaunijas pilsētā Kuresārē. Pēc "Schenker" līgas sezonas beigām Latvijas un Igaunijas klubi savu čempionātu izslēgšanas turnīros noskaidros valsts čempionus.

Finālturnīra pusfināla cīņā RTU/"Robežsardze" tiksies ar "Bigbank" komandu.

Pērn "Schenker" līgas sacensībās no Latvijas klubiem vissekmīgāk startēja "Lāse-R", kas izcīnīja trešo vietu. Latvijas komandas turnīra bronzas godalgas ieguvušas septiņos no astoņiem turnīra pastāvēšanas gadiem. Vienīgo reizi tas nenotika 2011./12.gada sezonā, kad finālturnīrā neiekļuva neviena Latvijas vienība.

Par čempioni pērn kļuva TTU komanda no Igaunijas, kas finālā salauza regulārajā sezonā uzvarējušās "Parnu" vienības pretestību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!