Foto: Publicitātes foto

RTU/"Robežsardze" komanda sestdien otro gadu pēc kārtas triumfēja "Schenker" Latvijas vīriešu volejbola čempionāta finālsērijā.

Finālsērijas trešajā mačā RTU/"Robežsardze" ar 3-0 (25:17, 25:14, 25:22) savā laukumā pieveica "Biolars"/"Jelgava" komandu, sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar 3-0.

Sērijas trešajā duelī RTU/"Robežsardze" bija pārliecinoši labāka, triumfējot visos trīs setos, jelgavniekiem cienījamāku pretestību spējot izrādīt vien trešajā setā.

Arī pērn šīs abas komandas tikās finālā, kad uzvaru ar 3-1 izcīnīja RTU/"Robežsardze".

Savukārt Latvijas čempionāta bronzas medaļas sestdien nedaudz negaidīti izcīnīja "Daugavpils Universitātes" (DU) volejbolisti, kuri sērijas otrajā mačā savā laukumā ar 3-2 (19:25, 26:24, 24:26, 25:21, 15:11) apspēlēja "Biolars"/"Jelgava" spēlētājus.

DU rindās 23 punktus guva Aleksandrs Samuilovs, bet par diviem mazāk pievienoja Vitālijs Cinne. Savukārt jelgavnieku sastāvā ar 21 punktu izcēlās Gatis Augustāns.

DU sērijā līdz diviem panākumiem bija pārāka ar 2-0.

Iepriekš pusfinālā RTU/"Robežsardze" sērijā līdz trim uzvarām ar 3-0 pārspēja "Daugavpils Universitāti" (DU), bet "Biolars"/"Jelgava" ar tādu pašu rezultātu pieveica "Poliurs"/"Ozolnieki" komandu.

Pirms tam notika arī ceturtdaļfināla sērija, starp vienībām, kas nespēja sasniegt Latvijas un Igaunijas apvienotā vīriešu volejbola čempionāta - "Schenker" līgas - izslēgšanas spēles. Tajā DU ar 2-0 pieveica ASK/"Kuldīga" volejbolistus, kuri līdz ar to sezonu noslēdza piektajā vietā Latvijā.

Šosezon "Schenker" līgā izslēgšanas spēles sasniedza trīs Latvijas komandas RTU/"Robežsardze", "Poliurs"/"Ozolnieki" un "Biolars"/"Jelgava", bet ceturtdaļfināla barjeru nevienai no tām neizdevās pārvarēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!