Foto: FIVB

Jaunizveidotais Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Hermans Egleskalns Eiropas čempionāta posmā Jūrmalas "Masters" vēlas sākt krāt pasaules ranga punktus un iegūt nepieciešamo spēļu praksi.

Jūrmalas "Masters" turnīrs risināsies no 20. līdz 24. maijam Majoru pludmalē. Pļaviņš / Egleskalns šajās sacensībās varēs startēt jau no pamatturnīra.

"Jūrmalas "Masters" ir augstākā līmeņa turnīrs, kāds jebkad noticis Latvijā. Nākamais līmenis būtu Eiropas čempionāta finālposms vai Pasaules kausa "Open" sacensības," "Triobet" sabiedrisko attiecību pārstāvei sacīja Pļaviņš. "Trīs Latvijas komandas ir pamatturnīrā, un vēl divas būs kvalifikācijā, tādējādi spēles pamatturnīrā var spēlēt pat piecas mūsu komandas. Manuprāt, ka tas ir ļoti daudz un parāda Latvijas pludmales volejbola augsto līmeni, ņemot vērā, ka pamatturnīrā spēlēs tikai kopskaitā 24 komandas."

Pļaviņš un Egleskalns ir pateicīgi Jūrmalas turnīra organizatoriem par piešķirto iespēju sākt sacensības uzreiz no pamatturnīra. "Dotajā brīdī mums kā komandai ir nepieciešams krāt punktus, jo Hermanam ir tikai viens pilnvērtīgs turnīrs – "Fuzhou Open" Pasaules kausa posms. Līdz ar to Jūrmalas "Masters" ir ļoti laba iespēja tikt pie punktiem. Tāpat mums nepieciešama spēļu prakse, kuru centīsimies iegūt Jūrmalā," turpināja Pļaviņš.

Jaunizveidotajam duetam nepieciešamas spēles ar pēc iespējas spēcīgākiem pretiniekiem, lai krātu pieredzi un labāk saprastu, pie kā ir jāstrādā treniņos, lai iespējami ātrāk nostabilizētos Pasaules kausa posmos.

"Uzskatu ka dalībnieku sastāvs Jūrmalas turnīrā ir pietiekami spēcīgs - no mūsu komandas skata punkta noteikti. Šīs sezonas sākumā par konkurentiem pagaidām nedomājam - tikai kā uzlabot un pilnveidot savu spēli. Šajā turnīrā, kā jau esot Latvijā, vēlētos savu skatītāju priekšā parādīt labu spēli, lai ticība, ka mums ar Hermanu viss izdosies, būtu jebkuram pludmales volejbola līdzjutējam!"

Jūrmalas "Masters" pamatturnīrā spēlēs arī Latvijas vadošais duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kā arī Ruslans Sorokins un Aleksandrs Solovejs. Vēl par vietu pamatsacensībās cīnīsies Rihards Finsters un Edgars Točs, Viktors Koržeņevičs un Toms Šmediņš, kā arī Haralds Regža un Armands Āboliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!