Foto: Publicitātes foto

Pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs gaidāmajā pasaules čempionātā spēlēs kopā ar I Eiropas spēļu čempionu Mārtiņu Pļaviņu, vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Samoilova ierastais partneris Jānis Šmēdiņš jūnija sākumā guva meniska traumu, un pēc operācijas sportistam nepieciešams trīs līdz četras nedēļas ilgs atlabšanas periods. Lai gan sākotnēji bija optimistiskas prognozes viņu kopīgo dalību pasaules čempionātā, Šmēdiņš tomēr nav paguvis pilnībā atveseļoties.

Līdz ar to apvienoties nolēmuši Samoilovs un Pļaviņš, kuri kopā spēlēja 2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Pasaules čempionāts norisināsies no 26. jūnija līdz 5. jūlijam Nīderlandē. Pirmo cīņu Latvijas pludmales volejbola duets aizvadīs 27. jūnijā, kad tiksies ar krieviem Jaroslavu Koškarevu un Dmitriju Barsuku. Nākamajā dienā Samoilovam/Pļaviņam paredzēta cīņa ar nīderlandiešiem Stīvenu van de Veldi un Mihilu van Dorstenu, bet pēc dienu ilgas pauzes viņi spēkosies ar Čīles pāri Estevanu un Marko Grimaltiem.

Šajā sezonā kopumā Samoilovs kopā ar Šmēdiņu bija plānojuši nodrošināt dalību nākamā gada Riodežaneiro vasaras olimpiskajās spēlēs, kuru kvalifikācijā tiek ņemti vērā Pasaules kausa posmi, Kontinentālā kausa posmi un pasaules čempionāts.

Kā zināms, Mārtiņš Pļaviņš kopā ar Haraldu Regžu kļuva par I Eiropas spēļu čempioniem pludmales volejbolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!