Foto: FIVB

Teicami savu atgriešanos pludmales volejbola turnīru apritē svētdien turpināja Latvijas labākais "bīča" duets Aleksandrs Samoilovs/ Jānis Šmēdiņš, kuri iekļuva Gštādes "Major" sērijas turnīra finālā.

Pusfinālā Latvijas duets ar 2-1 (19:21, 21:18, 15:12) pieveica Nīderlandes pāri Aleksandru Brūveru/ Robertu Mēuvsenu.

Spēles sākums izdevās Latvijas duetam, izvirzoties vadībā ar 8:5. Pēc minūtes pārtraukuma holandieši dažus punktus atspēlēja, bet pēc tehniskā pārtraukuma Brūvers/ Mēuvsens arī izlīdzināja rezultātu. Pirmā seta izskaņā veiksmīgāki tomēr bija holandieši, kuriem uzsmaidīja arī veiksme servēs, un uzvarēja ar 21:19.

Otrajā setā līdz pat tehniskajam pārtraukumam, kas ir pēc 21. izspēles, ritēja cīņa punkts punktā. Pēc pārtraukuma Latvijas duets pāris epizodes nospēlēja izcili aizsardzībā, kā arī nekļūdīgi uzbruka, izvirzoties vadībā ar "+3". Šo pārsvaru Samoilovs/ Šmēdiņš nosargāja līdz seta izskaāni, un emocionālā, skaistā cīņā uzvarēja setu ar 21:18.

Izšķirošajā setā Latvijas duets jau sākumā ieguva pārsvaru 5:1 un 7:2. Pēc agresīvām servēm holandieši spēja pietuvoties līdz 12:9, vēlāk arī 14:12, taču spēli noslēdza ar kļūdu servē, "uzdāvinot" Latvijas pārim vietu finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!