Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kā arī Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža ceturtdien Turcijā izcīnīja uzvaras Pasaules kausa "Open" kategorijas posma pamatturnīra pirmajās divās spēlēs.

Samoilovs un Šmēdiņš, kuri turnīrā izlikti ar ceturto numuru, pirmajā spēlē ar rezultātu 2-0 (21:17, 25:23) pārspēja turkus Sefu Urlu un Hasanu Huseinu Mermeru, kuriem ticis 29.numurs.

Savukārt otrajā mačā latvieši ar 2-1 (21:10, 18:21, 15:9) pārspēja austriešus Kristofu Dresleru un Lorensu Petutčnigu Dresleru, kuri izlikti ar 20.numuru.

Ar divām uzvarām divās spēlēs Samoilovs un Šmēdiņš ieņem pirmo vietu D apakšgrupā un saglabā reālas cerības izslēgšanas turnīru sākt no otrās kārtas.

Piektdien apakšgrupas noslēdzošajā mačā Latvijas duets tiksies ar itāļu dvīņubrāļiem Paolo Ingroso un Mateo Ingroso, kuriem ticis 13.numurs.

Tikmēr Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kuri izlikti ar 16.numuru, ceturtdien apakšgrupas pirmajā spēlē ar 2-1 (21:16, 21:23, 15:11) pieveica austriešus Aleksandru Hūberu un Robinu Zeidlu, kuriem piešķirts 17.numurs.

Savukārt otrajā mačā Latvijas duets ar 2-0 (21:12, 21:12) uzveica mājiniekus Kemalu Sahu un Devrimu Alibabu, kuri startē ar īpašo ielūgumu jeb "wild card" un ir izlikti ar 32.numuru.

Ar divām uzvarām divās spēlēs Pļaviņš un Regža ieņem otro vietu A apakšgrupā un piektdien pret pasaules vicečempioniem Nīderlandes volejbolistiem Kristiānu Varenhorstu un Reineru Numerdoru, kuriem piešķirts pirmais numurs, cīnīsies par pirmo vietu grupā un iespēju izslēgšanas turnīru sākt no otrās kārtas.

Pamatturnīrā piedalās 32 dueti, būdami sadalīti astoņās apakšgrupās, pa četriem pāriem katrā. Pēcāk grupu labākās komandas izslēgšanas spēles sāks no otrās kārtas, bet otro un trešo vietu ieguvējas cīnīsies pirmajā kārtā.

Jau ziņots, ka Latvijas pludmales volejbolisti Toms Benjavs un Armands Āboliņš, kā arī Rihards Finsters un Edgars Točs trešdien nepārvarēja kvalifikācijas sacensību izšķirošo - otro - kārtu. Savukārt zaudējumu jau pirmajā kvalifikācijas turnīra kārtā piedzīvoja Ruslans Sorokins un Ingars Ivanovs.

Zīmīgi, ka otrdien notika valstu kvotas cīņa, kurā Āboliņš un Benjavs cīņā par vietu kvalifikācijā ar rezultātu 2-1 (18:21, 21:19, 15:12) uzveica Sorokinu un Ivanovu, tomēr vēlāk iespēju piedalīties kvalifikācijā ieguva arī dueļa zaudētāji.

Kā zināms, Latvijas dueti otrdien nepārvarēja dāmu turnīra kvalifikāciju - Alise Lece un Marta Ozoliņa zaudēja izšķirošajā, otrajā, kārtā, bet Lana Sorokina un Inese Jursone apstājās jau pēc pirmā dueļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!