Foto: F64
Latvijas pludmales volejbola sportisti Aleksandrs Solovejs un Toms Šmēdiņš trešdien ļoti sīvā cīņā nepārvarēja Polijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas četru zvaigžņu turnīra kvalifikāciju, izšķirošajā mačā piekāpjoties galvenajiem favorītiem.

Vīru turnīra kvalifikācijas izšķirošajā, otrajā, kārtā Solovejs un vecākais no brāļiem Šmēdiņiem, kuri bija izlikti ar 17.numuru, ar 1-2 (18:21, 21:12, 13:15) ļoti saspringtā cīņā piekāpās Kataras naturalizētajam brazīlietim Džefersonam Santušam Pereiram un Šerifam Junusi, kuri bija izlikti ar pirmo numuru.

Trešais sets ritēja punkts punktā, tomēr pie pretinieku pirmās mačbumbas Šmēdiņš izraidīja spēles instrumentu ārpus laukuma.

Kā jau ierasts, Olštinas posmu apmeklē ļoti daudzi Latvijas līdzjutēji, sportistiem saņemot skaļu atbalstu no tribīnēm.

Vēl tikai pirms divām nedēļām Kataras duets guva dalītu devīto vietu prestižajā Gštādes "Major" kategorijas turnīrā.

Solovejs iepriekšējo reizi Pasaules kausa posmu pamatsacensībās spēlēja 2014. gadā Longbīčā, kad pārī ar Mārtiņu Pļaviņu guva devīto vietu "Grand Slam" sērijas posmā. Nākamajās 11 reizēs viņš ar dažādiem pāriniekiem Pasaules kausa etapos nav spējis pārvarēt kvalifikāciju. Tikmēr Toms Šmēdiņš 2015.gada sezonas beigās ar Ruslanu Sorokinu guva devīto vietu "Open" kategorijas posmā Sočos, kuram gan toreiz bija ļoti vājš dalībnieku sastāvs un pamatturnīrā kopā piedalījās pieci Latvijas vīru un dāmu dueti.

Jau vēstīts, ka pirms tam pirmajā kārtā Latvijas sportisti ar 2-0 (21:18, 21:14) droši apspēlēja Izraēlas sportistus Šonu Faigu un Arielu Hilmanu, kuriem bija 16.numurs.

Kvalifikāciju trešdien neizdevās pārvarēt arī vēl vienam Latvijas duetam Rihardam Finsteram un Edgaram Točam, kuri zaudēja jau pirmajā kārtā. Ceturtdien dalību jau no pamatturnīra sacensībās uzsāks Aleksandra Samoilova/Jāņa Šmēdiņa un Mārtiņa Pļaviņa/Haralda Regžas dueti.

Jau ziņots, ka dāmām kvalifikācijā pirmajā kārtā Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kurām piešķirts 20. numurs, ar 2-0 (21:16, 21:19) uzvarēja 13.numuru saņēmušās norvēģietes Ingridu Lundi un Odu Ulvesetu.

Izšķirošajā mačā par pamatturnīru viņām trešdienas vakarā būs jāspēkojas ar argentīnietēm Anu Haljaju un Mariju Virhiniju Sontu.

Savukārt Alises Leces un Martas Ozoliņas duets kvalifikācijā bija izlikts ar 22.numuru un jau pirmajā kārtā ar 0-2 (15:21, 16:21) zaudēja Ķīnas sportistēm Sjiņsjiņai Vanai un Čeņai Sjue, kurām bija piešķirts 11.numurs.

Līdz ar to arī Lecei un Ozoliņai turnīrs noslēdzās jau pēc pirmās cīņas.

Kā zināms, Latvijas labākie pludmales volejbola dueti gatavojas startam pēc nepilna mēneša Jūrmalā gaidāmajam Eiropas čempionātam, bet vēl pirms tam trīs vīru pāri piedalīsies arī pasaules meistarsacīkstēs.

Pirms šīs sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Tagad nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Olštinā risinās otrais no diviem šīs sezonas četru zvaigžņu etapiem, sekojot maijā Riodežaneiro aizvadītajām sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!