Foto: F64

Pludmales volejbolistam Aleksandram Samoilovam šajā sezonā jāspēlē ar savainotu ceļgalu, taču Jūrmalā notiekošajā Eiropas čempionātā viņš cer uz karstiem laika apstākļiem, jo tad viņš tik ļoti neizjūt savu traumu, pēc spēles žurnālistiem stāstīja pats sportists.

Jau vēstīts, ka Samoilovs un viņa pārinieks Jānis Šmēdiņš trešdien ar uzvaru sāka savās mājās notiekošo Eiropas čempionātu, ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:10) uzvarot Turcijas duetu Muratu Giginoglu un Hasanu Mermeru.

"Es viņus pirmo reizi šogad redzēju spēlējam, tāpēc pirmais sets bija nedaudz līdzīgāks, jo skatījāmies, ko viņi dara un ko viņi var. Otrajā setā sākām strādāt un rezultāts auga," pēc uzvaras teica Šmēdiņš.

Savukārt Samoilovs piebilda, ka viņš neizjūt satraukumu, spēlējot mājās, taču tā esot papildus atbildība. Tāpat viņam jāspēlē ar savainojumu, taču laika apstākļi šoreiz bija pateicīgi.

"Spēlēt karstumā man netraucē. Mani tieši biedē aukstums, jo tad man sāk sāpēt ceļgals. Maskavā bija 8-10 grādi pēc Celsija, tāpēc trauma man pasliktinājās. Taču tagad viss ir kārtībā," uzsvēra Samoilvs, kurš neatlaidīgi gatavojās tieši šim turnīram, neraugoties uz savainojumu. "Magnētiskajā rezonansē redzēja, ka man ir iekaisums no pārslodzes. Man teica, ka vajag divu mēnešu pauzi un viss pāries, bet maijā es nevarēju paņemt divu mēnešu pauzi."

Otrajā spēlē Samoilva/Šmēdiņa pretinieki būs Markusu Bekermanu un Janniks Harmss.

"Otrā spēle, protams, būs grūtāka. Treneriem bija uzdevums tagad aiziet un paskatīties vāciešus. Bekermanu jau ļoti labi zinām, bet otram esmu redzējis vienu spēli Vācijas čempionātā, taču detalizēti neesmu viņu pētījis," atzina Samoilovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!