Foto: Shutterstock
Somijas valdībai būs jāsamaksā izvarošanā nepatiesi apsūdzētam kubiešu volejbolistam 200 tūkstoši eiro, lēmusi Turku pilsētas tiesa, kas atcēlusi iepriekšējo spriedumu, ziņo vietējie mediji.

Pagājušā gada septembrī vairāki Kubas volejbola izlases spēlētāji tika apsūdzēti izvarošanā, četriem tika piespriests piecu gadu cietumsods, bet piektais apsūdzētais vēlāk tika atbrīvots. Šā gada sākumā Turku tiesa visiem četriem samazināja ieslodzījuma termiņu no četriem līdz vienam gadam un trim mēnešiem.

Viens no ieslodzītajiem, Rikardo Kalvo Manzano, iesniedza apelāciju un Turku pilsētas tiesa jūnijā viņu attaisnoja.

Ieslodzījumā Kubas izlases spēlētājs pavadīja 362 dienas, par ko pieprasīja kompensāciju no Somijas valsts 1000 eiro apmērā par katru cietumā nosēdēto dienu, taču šo prasību tiesa noraidīja, samazinot kompensācijas summu uz pusi. Sportists pieprasījis kompensāciju arī par nerealizēto līgumu, kas viņa bija noslēgts ar Argentīnas klubu, bet tika lauzts ieslodzījuma dēļ, un Somija par negūtajiem ienākumiem viņam samaksās apmēram 17 tūkstošus eiro, vēsta portāls "MTV.fi".

Kubas volejbolisti tika apcietināti pēc kādas sievietes ziņojuma, ka viņa viesnīcā tikusi izvarota. Visi ieslodzītie savu vainu noliedza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!