Foto: Latvijas Volejbola federācija

Baltijas līgā vadību saglabājusi Rīgas Volejbola skola (RVS), kas viesos piecos setos pārspēja VK "Jelgava"/LLU. Tikpat punktu kā rīdziniecēm ir TU/BIGBANK, kas šodien svinēja panākumu trijos setos, portālu "Delfi" informēja Latvijas Volejbola federācijā.

Baltijas līgā volejbolā sievietēm arī nākamo spēļu kārtu līderu godā sagaidīs jaunās Rīgas volejbola skolas volejbolistes. Viņas sestdien viesos tikās ar VK "Jelgava"/LLU, kur pavērsieniem bagātā cīņā ar 3:2 (14, -21, 18, -18, 13) panākumu svinēja RVS.

1. setā līdzīga cīņa ritēja līdz 9:9. Pēc tam RVS volejbolistes ar daudzveidīgu uzbrukumu guva piecus punktus pēc kārtas, būtībā izšķirot seta iznākumu.

Savukārt 2. setā viešņas ne reizi nepabija vadībā, dzīdamās pakaļ, bet tā arī nespējot izvirzīties vadībā, un Latvijas izlases spēlētāja Kristīne Dzierkale uzbrukumā atnesa uzvarētu setu savai komandai – 25:21.

Spēles 3. sets atgādināja pirmo. Pēc līdzīga sākuma Simona Rozīte izvirzīja mājinieces vadībā ar 9:7, tad piecus punktus pēc kārtas guva viešņas (divus ar servi Elza Reknere, divus uzbrukumā Marta Kamēlija Levinska un vēl vienu blokā Kristīne Kramēna). No tāda pavērsiena mājinieces attapties nespēja, Latvijas izlases uzbrukuma līderei Levinskai pieliekot punktu setam – 25:18.

Līdzīgā 4. setā mājinieces ar Dzierkales servēm, Rozītes un Līgas Plātes rezultatīviem uzbrukumiem atspēlēja triju punktu deficītu (15:18), setā tā arī ne punkta pretiniecēm vairs neļaujot gūt – 25:18 pēc Plātes bloka.

5. setā pēc līdzīga sākuma nedaudz labākas pēc Kramēnas uzbrukuma izrādījās līgas līderes, uzvarot ar 15:13, taču atstājot vērtīgu punktu jelgavniecēm.

Ierasti rezultatīva viešņām bija Levinska, gūstot 26 punktus. Ar 17 punktiem viņai piebalsoja Kramēna, ar 16 – Alise Kjasile, kuras kontā četras netveramas serves. Mājiniecēm 21 punkts Plātei (4 "eisi"), 14 – Līvai Solai un 12 – Dzierkalei (4 – ar servi, 3 – blokā).

Turnīra pastarīšu cīņā Daugavpils VK "miLATss" Jonavā viesojās pie "TK Aušrine-KKSC" un bija spiests piekāpties ar 0:3 (-11, -22, -23). Pa 10 punktiem viešņu labā guva Inga Macenko un Marija Čerņavska, bet jonavietēm ar 14 punktiem (4 "eisi") rezultatīvākā bija Rugile Grudzinskaite. Tagad ar 11 punktiem 12 spēlēs VK "miLATss" apsteidz jonavietes par 4 punktiem.

Cīņā par līdera godu RVS niknākās sāncenses TU/"Bigbank" ar 3:0 (25, 18, 22) uzvarēja "TalTech/Tradehouse" un panāca rīdzinieces, kuras pirmo vietu ieņem, pateicoties vairāk uzvarām (10 pret Tartu volejbolistu deviņām).

Nākamās četras spēles 16. februārī, kad VK "miLATss" viesosies Tallinā pie "TalTech/Tradehouse", bet abas pārējās Latvijas komandas spēlēs savās mājās.

Jelgavā pie VK "Jelgava"/LLU ciemos brauks "TK "Kaunas"-VDU, bet Rīgā pie RVS viesosies Alytaus "Prekiba - Parama".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!