Latvijas vīriešu pludmales volejbola pāri Kristaps Šmits/Mihails Samoilovs un Rūdolfs Stankēvičs/Artūrs Rinkēvičs piektdien Turcijā sasniedza Eiropas U-22 čempionāta izslēgšanas turnīru.

G grupas otrajā mačā turnīrā ar septīto numuru izliktie Samoilovs/Šmits ar rezultātu 2-1 (19:21, 24:22, 15:12) apspēlēja ar 23.numuru izliktos beļģus Vardu van Dijku/Kristofu Vitvruvenu.

Tā Latvijas pārim bija otrā uzvara divos mačos, kas ļāvis garantēt vietu "play-off", bet grupas beidzamajā mačā piektdien būs jātiekas ar turnīra desmito numuru Samueli Kotafavu/Jakobu Vindišu no Itālijas, kuri arī uzvarējuši abās spēlēs.

Tikmēr A grupā ar 32.numuru izliktie Stankēvičs/Rinkēvičs otrās kārtas spēlē ar 2-1 (18:21, 21:18, 15:9) pieveica somus Valteri Pennanenu un Vili Topio, kuriem piešķirts 16.numurs, arī tiekot pie otrās uzvaras divās spēlēs. Savukārt apakšgrupas noslēdzošajā mačā piedzīvots zaudējums ar 0-2 (13:21, 14:21) pret sacensību 17.numuru Jirži Sedlāku/Patriku Manasu no Čehijas, kuri divos mačos guvuši vienu uzvaru.

Savukārt sieviešu turnīrā pirmo zaudējumu trīs spēlēs cieta ar trešo numuru izliktās Varvara Brailko/Anete Namiķe, kuras C grupas noslēdzošajā mačā ar 0-2 (20:22, 17:21) piekāpās ar 14.numuru izliktajam Lietuvas pārim Jekaterinai Kovaļskajai/Rugilei Grudzinskaitei.

Tādējādi izslēgšanas turnīru Latvijas sportistes sāks no pirmās kārtas.

Tikmēr G grupā zaudējumus pirmajās divās spēlēs cietis turnīra 26.numurs Vanesa Grosberga/Kristīne Briede, kurām nācās kapitulēt arī noslēdzošajā grupu turnīra spēlē. Grosberga/Briede trešajā mačā ar 0-2 (13:21, 14:21) piekāpās angļu pārim Anajai Evansai/Elijai Ostinai, kuras izliktas ar 23.numuru un arī zaudējušas pirmajās divās cīņās. Līdz ar piedzīvoto zaudējumu latvietes nekvalificējās izslēgšanas spēlēm un sacensības noslēdza dalītajā 25.vietā.

Pērn Eiropas U-22 čempionāts norisinājās Jūrmalā, Majoros un Latviju šajās sacensībās pārstāvēja seši pāri - trīs dāmu un trīs vīru dueti. Gana veiksmīgs šis turnīrs padevās Tīnai Laurai Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai, kuras izcīnīja sudraba godalgas, bet Šmits/Samoilovs triumfēja turnīrā, izcīnot zelta godalgas.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!