Foto: Latvijas Volejbola federācija
Latvijas pludmales volejbola pāris Mihails Samoilovs/Aleksandrs Solovejs un igaunietes Helēne Hollasa/Līsa Sometsa svētdien Cēsīs izcīnīja uzvaru "ERGO Open 2019" Latvijas čempionāta posmā.

Vīriešu konkurencē uzvarēja sacensībās ar pirmo numuru izliktie M. Samoilovs un Solovejs, kuri finālā ar 2-0 (21:11, 21:10) sagrāva turnīra otro numuru Arni Tunti un Matīsu Gabdulļinu.

Spēlē par trešo vietu sacensību trešais numurs Atvars Vilde/Kristaps Šmits ar 2-0 (21:18, 21:18) pārspēja turnīrā ar ceturto numuru izliktos Dāvi Nātriņu un Gintu Antomu.

Sieviešu konkurencē finālā tikās divi kaimiņvalstu dueti, ar devīto numuru izliktajām igaunietēm Helēnei Hollasai un Līsai Sometsai ar 2:0 (21-16, 21-19) pieveicot Lietuvas pāri Vītene Vitkauskaite/Urte Andrjukaitīte, kurš turnīrā bija izlikts ar otro numuru.

Labākās sekmes no mājinieču duetiem bija ar sesto numuru izliktajām Inesei Jursonei un Kristai Paeglei, kuras cīņā par trešo vietu ar 0-2 (17:21, 19:21) piekāpās turnīra piektajiem numuriem no Lietuvas Gerdai Gruzdinskaitei un Vladai Oganauskienei.

Gan vīru, gan dāmu sacensībās šajā posmā nestartēja vadošie Latvijas pludmales volejbolisti - Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kā arī dāmu duets Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa, jo viņi šonedēļ aizvadīja Pasaules tūres posma sacensības Vīnē.

Šosezon "ERGO Open" Latvijas čempionātā pludmales volejbolistes sacenšas piecos posmos, kamēr vīri aizvada sešus. Sezona tika atklāta Ventspilī, turpinājās Alūksnē, un jūnija beigās vīri savu trešo posmu aizvadīja Saulkrastos, kamēr dāmām sacensībās bija pārtraukums. Pirms Cēsīm posms tika aizvadīts Jūrmalā, bet finālposms tiek plānots 30. un 31.augustā, tomēr tā norises vieta vēl nav zināma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!