Foto: F64

Četru zvaigžņu Pasaules tūres posmā Kataras galvaspilsētā Dohā piedalīsies viens Latvijas pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Pārējie divi Latvijas labākie dueti Edgars Točs/Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs/Mihails Samoilovs valstī netika ielaisti koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" dēļ, informēja Latvijas Volejbola federācija.

Pirmdien Dohā jau aizvadītas kvalifikācijas turnīra spēles, bet Latvijas duets Šmēdiņš/Samoilovs nodrošinājis vietu jau pamatturnīrā. Tas abiem pludmales volejbolistiem būs pirmais turnīrs šogad.

Pāris jaunā trenera itālieša Marko Solustri vadībā aizvadīja treniņnometni Brazīlijā. Turp devās arī otrs Solustri pāris itālieši Adrians Karambula un Enriko Rosi, kuri arī cīnās par vietu Olimpiskajās spēlēs Tokijā, bet Dohā nestartēs.

Šobrīd olimpiskajā rangā latvieši atrodas priekšpēdējā vietā, kas dod tiesības kvalificēties Tokijas spēlēm, taču vairāki spēcīgi dueti vēl nav aizvadījuši nepieciešamo posmu skaitu un var Samoilovu un Šmēdiņu apsteigt.

Pasaules rangā Latvijas duets ar 4280 punktiem kopā ar šveiciešiem Mirko Gersonu un Adrianu Heidrihu ieņem dalītu 19. vietu.

Pamatturnīrā Šmēdiņš/Samoilovs ielozēti A grupā. Pirmās pamatturnīra spēles notiks otrdien plkst. 12.00 pēc vietējā laika. Samoilovs/ Šmēdiņš pirmajā spēlē tiksies ar čīliešiem brālēniem Grimaltiem, šī būs diezgan principiāla cīņa tieši olimpiskā reitinga punktu dēļ. Šobrīd Marko un Estebans Grimalti pasaules reitingā ierindojas dalītā 17. vietā ar 4400 reitinga punktiem. Otrs grupas pāris, kas otrdien savā starpā noskaidros labākos ir Krasiļņikovs/ Stojanovskis no Krievijas un Ziads/ Elmajids no Kataras.

Jau vēstīts, ka uz Dohu nedrīkstēja doties divi sacensībām pieteiktie Genadija Samoilova trenētie dueti – Latvijas šī brīža pēc Olimpiskā reitinga labākais vīriešu pludmales duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, kā arī Aleksandrs Solovejs/Mihails Samoilovs. Kataras varasiestādes koronavīrusa "Covid-19" izplatības dēļ noteikušas aizliegumu iebraukt valstī personām, kuras pēdējo divu nedēļu laikā bijušas Ēģiptē, kas ir trenera Samoilova iecienītā treniņnometņu vieta. Kopš latvieši ieradās Latvijā no Ēģiptes, divas nedēļas vēl nav pagājušas. Tāpēc sportisti dodas atpakaļ uz Ēģipti trenēties, lai atgrieztos Latvijā uz Pasaules tūres triju zvaigžņu posmu Jūrmalā maija sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!