Neskatoties uz nelabvēlīgiem laikapstākļiem un spēcīgas vētras postījumiem, CEV Eiropas čempionāta vietu Majoru pludmalē, pateicoties brīvprātīgo atsaucībai, dienas laikā izdevās sagatavot turnīra turpmākajām spēlēm. Sacensību fināla dienas tiks aizvadītas Jūrmalā ar skatītāju dalību, ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Sakarā ar vietu ierobežojumiem un centrālā stadiona sektoru maiņu, papildu biļetes uz turnīra dienām vairs nebūs pieejamas tirdzniecībā. Stadiona tribīnēs varēs atrasties tikai tie apmeklētāji, kas bija iegādājušies biļetes iepriekšpārdošanā, bet visiem skatītājiem jārēķinās ar to, ka var tikt mainīta konkrētā sēdvieta.

Kā vēstīts iepriekš, ceturtdien spēcīgā vētra nopietni pabojāja Eiropas čempionāta norises vietu un visas spēles tika atceltas. Savukārt piektdien, 18. septembrī turnīra spēlēs tika aizvadītas pludmales sporta centrā "Rukki" ārā laukumos. Agrā piektdienas rītā spēļu dienu aizsāka Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pret norvēģiem Andersam Molam un Kristianam Sēremam un piekāpās 2-0, toties dienas turpinājumā ar 2-0 uzvarēja beļģus Drīsu Kekelkorenu un Tomu van Valles.

Latvijas vadošais duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs ar 2-0 uzvarēja pludmales volejbolistus no Austrijas Aleksandru Horstu un Klemensu Dopleru, tādejādi nodrošinot sev dalību play-off 2. kārtā. Savukārt dāmu sacensībās Latvijas duets Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka ar 0-2 piekāpās itālietēm un noslēdza savu dalību čempionātā.

Sestdien, plkst. 10.00 Majoru pludmalē turnīra dienu aizsāks Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs spēlē pret olimpiskiem vicečempioniem no Itālijas – Danieli Lupo un Paolo Nikolai. Savukārt plkst. 11.00 CEV Eiropas čempionāta centrālajā stadionā Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam pretī stāsies duets no Krievijas – Ņikita Ļamins un Tarass Miskivs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!