Foto: F64

Latvijas pludmales volejbolistes Varvara Brailko un Anete Namiķe ceturtdien ar uzvaru sāka Bādenē notiekošo Eiropas U-22 čempionātu.

Turnīrā ar sesto numuru izliktais Latvijas duets F apakšgrupas pirmajā spēlē ar rezultātu 2-1 (17:21, 21:15, 15:12) pārspēja šveicietes Maru Betšartu/Anniku Stēli (27.).

Ceturtdien pēcpusdienā Brailko/Namiķe spēkosies ar nīderlandietēm Raisu Šūnu/Emi van Drīlu (22.), bet piektdien būs mačs ar francūzietēm Klemensu Vjēru/Lu Guēnu (11.).

Turpretī ar zaudējumu meistarsacīkstes sāka ar 28.numuru izsētās Krista Paegle/Kristīne Briede, kuras E apakšgrupas pirmajā duelī ar 0-2 (17:21, 13:21) atzina vāciešu Svenjas Milleres/Annas Lēnas Grīnes (5.) pārākumu.

Pēcpusdienā pretī stāsies slovēnietes Asja Šena/Lana Zuzeka (12.), bet piektdien būs mačs ar norvēģietēm Frīdu Berntsenu/Emīliji Ulimstadu (21.).

Ceturtdien vēlā pēcpusdienā apakšgrupu turnīru uzsāks nesen spēkus apvienojušie Artūrs Rinkevičs/Ardis Daniels Bedrītis. Čempionātā ar piekto numuru izliktajiem latviešiem E grupas pirmajā mačā būs tikšanās ar bulgāriem Dimitaru Mehandžijski/Dimitaru Vasiļjevu (28.).

Piektdien apakšgrupā būs spēles ar francūžiem Kalvēnu Ajē/Tomu Altviesu (21.) un turkiem Jusufu Ezdemiru/Nedzmi Aiberku Gilliku (12.).

Pamatturnīrā 32 dueti sadalīti astoņās apakšgrupās pa četriem katrā. Grupu uzvarētāji iekļūs uzreiz izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, bet no pirmās kārtas "play-off" sāks grupu otro un trešo vietu ieguvēji.

Latvijas sieviešu un vīriešu duetiem uz Bādeni līdz devušies treneri Aigars Birzulis un Rihards Finsters.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!