Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka Vīnē notiekošajā Eiropas čempionātā trešdien uzvarēja divās spēlēs, triumfējot savā apakšgrupā.

Ar ceturto numuru izliktās Latvijas pludmales volejbolistes cīņā par uzvaru D grupā svinēja pēc panākuma ar rezultātu 2:0 (21:18, 21:16) pār Kingu Vojtasiku/Kataržinu Kocjoleku no Polijas..

Ar punktu uzbrukumā spēli sāka Kravčenoka, bet pēc Kravčenokas darbības aizsardzībā un uzbrukuma, kā arī Graudiņas bloka polietes bija spiestas pieprasīt pārtraukumu, jo rezultāts bija 7:3 Latvijas dueta labā. Tomēr pēc brīža rezultāts bija arī 8:3.

Polietes pietuvojās līdz 11:12, taču pēc Graudiņas uzbrukuma un diviem blokiem pret Kocjoleku pārsvars atkal bija pietiekami liels – 15:11.

Pēc Vojtasikas netveramas serves, kuras laikā bumba skāra tīklu, rezultāts bija tikai 19:18 latviešu labā. Tomēr pēc Vojtasikas uzbrukuma autā setbumbas izspēlē setu ar 21:18 uzvarēja Latvijas duets.

Otrā seta sākumā pēc Kocjolekas uzbrukuma polietes pirmoreiz izvirzījās vadībā ar 3:1, taču pēc Latvijas pāra netveramas serves un bloka tika gūti četri punkti pēc kārtas, vadībā nokļūstot pirmā seta uzvarētājām – 5:3.

Pēc labas Kravčenokas serves Graudiņai atlika vien iesist smiltīs pāri tīklam lidojošo bumbu – 7:4. Divu līdz triju punktu pārsvars līdz pieciem tika palielināts seta vidū pēc Graudiņas bloka pret Kocjoleku – 15:10.

Otro mačbumbu ar sitienu līnijā izmantoja Graudiņa – 21:16.

Latvietes ar uzbrukumu guva 25 punktus, kamēr pretinieces – 23 punktus. Latvijas duetam bija seši bloki, kamēr pretinieces ne reizi nenobloķēja Kravčenokas un Graudiņas uzbrukumus. Latvijas duetam trīsreiz padevās netveramas serves, kamēr pretiniecēm – tikai reizi. Kļūdu nedaudz vairāk bija latvietēm (10:8).

Ar šo uzvaru Latvijas duets jau nodrošinājis vietu izslēgšanas spēļu otrajā kārtā.

D apakšgrupas pirmajā spēlē Graudiņa/Kravčenoka ar 2-0 (21:17, 21:17) pārspēja Lezānu Plasetu/Aleksiju Rišāru no Francijas. Viņām turnīrā piešķirts 29. numurs.

Pirmajā setā latvietes diezgan ātri ieguva trīs punktu pārsvaru, kuru tā arī neizlaida. Viņas seta otrajā pusē atrāvās līdz 20:14, bet trīs setbumbas francūzietes atspēlēja. Tad Graudiņa pielika punktu setam. Otrais sets ritēja līdzīgākā cīņā, bet pie rezultāta 17:16 latvietes veica izšķirošo izrāvienu, kas ļāva pielikt punktu mačam.

Ceturtdien Eiropas čempionātu uzsāks arī Latvijas vīriešu dueti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs.

Samoilovs/Šmēdiņš, kuri kā pirmie palika aiz Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas strīpas, turnīrā izlikti ar 14. numuru. Pirmā spēle Eiropas čempionātā viņiem gaidāma ceturtdien, plkst. 10.00, ar Ņikitu Ļaminu/Tarasu Miskivu no Krievijas, kuri izlikti ar 19. numuru. Otrā C grupas spēlē tiksies Polijas duets Pjotrs Kantors/Bartošs Losjaks un ukraiņi Vladislavs Jemeļjaņčiks/Sergijs Popovs, kuru izsēti attiecīgi ar 3. un 30. numuru.

Savukārt Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvēji Pļaviņš/Točs Eiropas čempionātā ielozēti B grupā, kur, tāpat kā olimpiskajās spēlēs, būs jāspēkojas ar Šveices duetu Marko Kratigers/Floarians Brēers (15.). Otrā grupas spēlē tiksies čehi Ondržejs Perušičs un Davids Šveiners, kuri izlikti ar 2.numuru, un Austrijas pāris Klemenss Doplers/Aleksandrs Horsts (31.). Pļaviņam/Točam, kuri turnīrā izlikti ar 18. numuru, pirmā spēle čempionātā būs ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!