Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš piektdien cīņā par iekļūšanu Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā zaudēja Čehijas pārim Ondržejs Perušičs/Davids Šveiners.

Ar 14.numuru Vīnē izliktais Latvijas duets ar 0-2 (14:21, 13:21) piekāpās čehiem, kuri turnīrā izlikti ar otro numuru

Pirmais sets pagāja čehu zīmē, kuri uzvarēja ar 21:13. Viņiem četri punkti tika sakrāti ar bloku, latviešiem šajā elementā izceļoties tikai vienreiz. Vienīgā netverama serve setā bija Šmēdiņa kontā, bet pārāk daudzās kļūdas (7:1) noveda pie pārliecinoša zaudējuma.

Kaut arī otrā seta sākums bija līdzīgs, nedaudz priekšā turoties čehiem, seta vidū čehiem izdevās panākt 14:10 vadību. Šmēdiņa servei lidojot nedaudz pāri gala līnijai, nācās atzīt zaudējumu ar 13:21.

Čehu duets bija labāks visos spēles elementos - uzbrukumā (24 punkti pret latviešu 19), blokā (5:2), netveramās servēs (2:1) un ar pretinieku kļūdām gūtos punktos (0:4).

Čehu duets ceturtdaļfinālā spēlēs pret Beļģijas pāra Drīss Koikelkorens/Toms van Valle (25.) un Nīderlandes dueta Stefans Bormanss/Joriks de Grots (5.) mača uzvarētājiem.

Jau ziņots, ka piektdien pirmajā izslēgšanas turnīra spēlē latvieši ar 2-0 (24:22, 21:11) pieveica turnīrā ar ceturto numuru izlikto Itālijas pāri Adrians Karambula/Džanluka dal Korso.

Grupā Samoilovs/Šmēdiņš ar 0-2 (25:27, 20:22) cieta zaudējumu pret Ņikitu Ļaminu un Tarasu Miskivu no Krievijas, kuri izlikti ar 19.numuru, bet otrajā spēlē ar 2-0 (21:17, 32:30) pārspēja ukraiņus Vladislavu Jemeļjaņčiku/Sergiju Popovu, kuri izsēti ar 30.numuru.

Astotdaļfinālā piektdien iekļuva arī Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs.

Jau ziņots, ka Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka uzvarēja Vācijas duetu Šantala Laborere/Sinja Tilmane un iekļuva pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!