Foto: Canadian Forces

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ceturtdien ar zaudējumu pirmajā spēlē un uzvaru otrajā mačā sāka Vīnē notiekošo Eiropas čempionātu (EČ).

C grupas pirmajā spēlē Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 0-2 (25:27, 20:22) piekāpās Ņikitam Ļjaminam un Tarasam Miskivam no Krievijas.

Pirmā seta otrajā pusē Samoilovs/Šmēdiņš nenoturēja četru punktu pārsvaru (12:8) un dramatiskā seta izskaņā pēc ilgstošas cīņas punkts punktā piekāpās pretiniekiem no Krievijas. Arī otrajā setā latviešiem bija drošs pārsvars, kuru nosargāt neizdevās – 14:10. Ļamins/Misvivs atspēlējās un izlīdzināja rezultātu (15:15), bet atkal saspringtā galotnē pārāki izrādījās krievi.

Otrajā mačā Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 2-0 (21:17, 32:30) pārspēja ukraiņus Vladislavu Jemeļjaņčiku/Sergiju Popovu.

Pirmajā setā latvieši darbojās diezgan pārliecinoši un pirmajā pusē ieguva pārsvaru ar 12:9. Pēc tehniskā pārtraukuma latvieši veica izrāvienu un panāca piecu punktu pārsvaru (16:11), un to tā arī neizlaida no rokām.

Otrajā setā Samoilovs/Šmēdiņš panāca 4:2, bet šoreiz ukraiņi lielāku izrāvienu nepieļāva. Turpinājumā Jemeļjaņčiks/Popovs jau panāca rezultātu 15:13, taču latvieši atspēlējās. Turpinājumā cīņa ritēja punkts punktā, un sets ieilga. Mača izskaņā ukraiņi sita tīkla trosē un bumba izvēlās ārpus laukuma, bet punktu mača pielika Šmēdiņš ar "eisu".

Uzvara nodrošināja latviešu dalību izslēgšanas spēlēs.

Jau vēstīts, ka Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs B grupas ievadā pieveica šveiciešus Marko Kratigeru/Florianu Brīru. Sieviešu sacensībās divas uzvaras jau izcīnīja Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!