Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs piektdien Vīnē Eiropas čempionāta pludmales volejbolā cīņā par vietu ceturtdaļfinālā zaudēja Nīderlandes duetam Aleksandrs Brouvers/Roberts Mēvsens, kas turnīrā izlikti ar 12.numuru.

Turnīrā ar 18.numuru izliektais Latvijas duets piekāpās nīderlandiešiem ar 0-2 (15:21, 18:21).

Pirmajā setā pēc līdzīga sākuma pāris punktu pārsvaru ieguva 2013.gada pasaules čempioni nīderlandieši, pakāpeniski palielinot pārsvaru un pēc trim gūtajiem punktiem pēc kārtas uzvarot setu ar 21:15.

Otrajā setā jau kopš paša sākuma labāk veicās Latvijas duetam. Uz pirmo gūto punktu nīderlandieši spēja atbildēt ar to pašu, taču nākamos trīs punktus guva latvieši - 4:1. Vēl viens izrāviens trīs punktu vērtībā ļāva Pļaviņam un Točam panākt 10:4.

Tomēr pēc Mēvsena bloka pret Toču rezultāts bija līdzīgs - 15:15, bet nākamajā izspēlē Mēvsens uzbrukumā pirmo reizi setā izvirzīja vadībā nīderlandiešus.

Nīderlandieši izmantoja jau pirmo mačbumbu, uzbrukumā izceļoties Mēvsenam. - 21:18.

Nīderlandieši uzvarēja, pateicoties uzbrukumam. Viņu uzbrukumi ar punkta gūšanu beidzās 33 gadījumos, kamēr latviešu - 20. Abi dueti pa četrām reizēm bloķēja pretiniekus un pa piecām reizēm kļūdījās, bet netveramu servju vairāk bija latviešiem (4:0).

Ceturtdaļfinālā nīderlandieši mērosies spēkiem ar Vācijas duetu Nilss Ēlerss/Lukass Pfrecšners, kuri sacensībās izsēti ar 21.numuru.

Izslēgšanas cīņu pirmajā kārtā piektdien Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvēji Pļaviņš un Točs ar 2-0 (21:15, 21:19) pārspēja Kinsiju E un Arno Gotjē-Ra.

Grupu turnīra spēlē ceturtdien Pļaviņš/Točs ar 2-0 (28:26, 21:18) uzvarēja ar 15.numuru izlikto Šveices duetu Marko Kratigers/Īvs Hauseners un ar 1-2 (24:22, 19:21, 12:15) zaudēja Ondržejam Perušičam un Davidam Šveineram no Čehijas, kuri turnīrā izlikti ar otro numuru.

Jau ziņots, ka astotdaļfināla barjeru nepārvarēja arī otrs Latvijas pāris vīriešu sacensībās Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuri turnīrā izlikti ar 14.numuru. Viņi piekāpās Perušičam un Šveineram.

Tikmēr sieviešu turnīrā ar ceturto numuru izliktās Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka piektdien pēc uzvaras ar 2-1 (13:21, 21:16, 15:13) pār Vācijas duetu Šantala Laborere/Sinja Tilmane iekļuva pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!