Igaunijas volejbola izlase otrdien zaudēja Eiropas čempionāta D apakšgrupas spēlē, palīdzot Latvijas valstsvienībai saglabāt labas cerības uz iekļūšanu astotdaļfinālā.

Skaļās "Saku Suurhall" publikas atbalstītie Igaunijas volejbolisti ar rezultātu 2-3 (25:20, 25:22, 18:25, 24:26, 9:15) piekāpās Horvātijas izlasei, kas tādējādi pieteikusies uz trešo vietu apakšgrupā.

Igauņi pēc uzvarām pirmajos divos setos pārliecinoši piekāpās trešajā setā. Par noteicošo kļuva tieši ceturtais sets, kura izskaņā spēle gāja punkts punktā. Igaunijas izlase spēja panākt rezultātu 24:24, taču pēc Reneta Vankera serves netika pie punkta, ceturtajā setā zaudējot ar 24:26.

Spēles noslēdzošajā setā dominēja viesi, kuri ātri attīstīja lielu pārsvaru, uz brīdi pat esot vadībā ar septiņiem punktiem.

Šāds rezultāts ir tieši pateicīgs Latvijas volejbola izlasei, kura šādi var cerēt uz iekļūšanu astotdaļfinālā ar vienu uzvaru. To nodrošināt palīdzētu Horvātijas izlases trešdien izcīnīts panākums pret Slovākiju, taču ceturtdien arī Vācijas un Francijas izlases nedrīkst negaidīti piekāpties attiecīgi Slovākijai un Igaunijai.

Savukārt nepateicīgā pozīcijā nonākusi Igaunijas valstsvienība, kas ar uzvaru otrdien varēja pieteikties astotdaļfinālam. Nenotiekot negaidītām uzvarām pret grupas favorītēm, Igaunijai ar divām uzvarām pietiktu labāko četriniekam, bet pēdējo ceļazīmi varētu sadalīt Horvātija un Slovākija.

Ziņots, ka Latvijas volejbolisti otrdien ar 1-3 piekāpās spēcīgajai Vācijas izlasei. Latvieši arī paši var noteikt savu likteni, taču trešdien būtu jāpieveic 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu čempioni Francijas valstsvienība.

Vadību grupā ar trim uzvarām trīs spēlēs saglabā Francijas izlase, trīs uzvaras četrās spēlēs ir Vācijas volejbolistiem, bet divas uzvaras četrās spēlēs sakrājusi Horvātijas valstsvienība. Latvijas izlasei ir visvairāk punktu (pieci) starp pārējām apakšgrupas komandām, kuras visas guvušas pa vienai uzvarai. Slovākija trijos mačos sakrājusi trīs punktus, bet Igaunija to pašu iespējusi četrās spēlēs.

Nākamajā kārtā no katras no četrām apakšgrupām iekļūst pa četrām vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!