Volejbola komanda "Rīgas Volejbola skola"/"Latvijas Universitāte" (RVS/LU) ceturtdien Izraēlā piedzīvoja zaudējumu arī Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Izaicinājuma kausa kvalifikācijas kārtas otrajā mačā, nekvalificēdamās sešpadsmitdaļfinālam.

RVS/LU 1/32 finālā jeb kvalifikācijā izbraukumā ar 1-3 (23:25, 25:18, 12:25, 21:25) piekāpās Kfarsabas "Hapoel" no Izraēlas, divu spēļu summā pēc punktiem zaudējot ar 0:6.

Rīdziniecēm rezultatīvākā ar 20 punktiem bija komandas kapteine Kristīne Kramēna. 14 punktus guva Adelīna Gerliņa, 12 – Vlada Pridatko un deviņus – Lāsma Ozola, kura izcēlās ar pieciem blokiem.

Mājinieču rindās, tāpat kā pirmajā spēlē, rezultatīvākā ar 26 punktiem, pa trim no tiem sakrājot blokā un ar servi, bija Hana Čutura.

Jau ziņots, ka pirmajā spēlē trešdien, kas arī ar Covid-19 ierobežojumiem saistītu iemeslu dēļ notika Kfarsabā, rīdzinieces atzina mājinieču pārākumu ar 0-3 (18:25, 21:25, 25:27).

1/16 finālā Izraēlas klubs mērosies spēkiem ar Slovēnijas klubu no Ljubljanas "OD Krim".

Šis Rīgas komandai bija trešais starts Izaicinājuma kausā. Pirms diviem gadiem debijā rīdzinieces ar 1-3 un 0-3 piekāpās Ungārijas komandai Bēkēščabas "Roplabda", bet pirms gada divās spēlēs Rīgā RVS/LU atzina "Ostrava" pārākumu ar 1-3 un 0-3.

Ceturtdien pirmo cīņu izbraukumā aizvada Latvijas izlases otrā tempa uzbrucējas Petras Ņečiporukas pārstāvētā Čehijas komanda "Ostrava", kas kvalifikācijā tiekas ar Šveices klubu Šafhauzenas "Kanti".

Vīriešu sacensībās Izaicinājuma kausā piedalās Latvijas izlases bijušā galvenā trenera Avo Kēla vadītā un Latvijas izlases kapteiņa Toma Švana pārstāvētā "Parnu" no Igaunijas, kā arī Latvijas speciālista Uģa Krastiņa trenētā Ļvivas "Barkom-Kažaņi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!