Foto: Vadims Morozovs
Latvijas dueta Aleksandra Samoilova/Jāņa Šmēdiņa pretinieki itāļi Paolo Nikolai un Samuele Kotafava sestdien nodrošināja vietu "Beach Pro Tour - Elite 16" turnīra pusfinālā, kurā iekļuva arī Igaunijas pāris Marts Tīsārs un Kusti Nolvaks.

Itāļi ceturtdaļfinālā ar rezultātu 2-0 (21:14, 21:18) uzvarēja amerikāņus Čeimu Šalku/Teodoru Bruneru.

Citā ceturtdaļfināla mačā Brazīlijas pludmales volejbolisti Andrē Lojola Šteins un Georgs Vanderlejs ar 2-0 (21:19, 22:20) pārspēja savus tautiešus Alisonu Seruti un Gustavo Karvaljesu.

Savukārt igauņi Tīsārs/Nolvaks ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:18, 21:16) tika pie panākuma pār Nīderlandes duetu Stēfenu van de Feldi un Kristiānu Vārenhorstu, kuriem iepriekš zaudēja Samoilovs/Šmēdiņš.

Ceturtais pāris, kas iekļuva pusfinālā bija Kataras duets Šerifs Junuse/Ahmeds Tidžans, kuri ar 2-0 (21:18, 21:19) bija pārāki par vāciešiem Nilu Ēleru un Klemensu Vikleru.

Pusfinālā, kas notiks vēlāk sestdienas vakarā, itāļi stāsies pretī Brazīlijas sportistiem, bet igauņi spēkosies ar Kataras pludmales volejbolistiem, kuri turnīrā izsēti ar pirmo numuru.

Jau ziņots, ka neviens no Latvijas pāriem neiekļuva ceturtdaļfinālā.

Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Marta Ozoliņa/Luīze Anna Skrastiņa zaudēja visās grupas spēlēs, kamēr Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka tika pie panākuma pēdējā grupu turnīra spēlē, pārspējot Brazīlijas pāri Viktoriju Lopesu Pereiru/Tainu Silvu Bigi ar 2-1 (18:21, 21:14, 15:10) un sagādājot Latvijai vienīgo uzvaru šajā turnīrā, taču ar to bija par maz, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā.

Kvalifikācijas sacensībās piedalījās divi Latvijas sieviešu un četri vīriešu pāri, taču neviens no tiem neizcīnīja vietu pamatsacensībās.

Turnīrs ar Latvijas duetu līdzdalību no 1. līdz 5.jūnijam norisināsies Majoru pludmalē Jūrmalā.

"Pro Beach Tour" rangā pirmā līmeņa sacensības šogad saucas "Elite 16", rangā otrās ir "Challenge", trešās - "Futures" sacensības. Sezonas pirmajā "Elite 16" turnīrā Meksikā Graudiņa/Kravčenoka izcīnīja otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!