Foto: DELFI Репортер
Polijas "Nice" spīdveja līgā pirmie mači jau aizvadīti, taču pagājušā gada čempione Daugavpils "Lokomotīve" sāks braukt tikai šo svētdien. Slikto laika apstākļu dēļ (pēkšņi atkal uznāca ziema) 28. martā nebija iespējams aizvadīt maču Daugavpilī ar Gdaņskas komandu. "Nice" līgas čempionātu "Lokomotīve" sāks 3. aprīlī Krosno ar maču pret vietējo komandu.

Šosezon Polijā ir divas, nevis trīs spīdveja līgas – "Nice" līgas komandām pievienojās 2. līgas komandas un līdz ar to tagad otrajā pēc ranga Polijas spīdveja līgā ir 11 komandas. Eksperti paredz, ka par tikšanu Ekstralīgā spēkosies pat piecas komandas un starp tām tiem minēta arī Daugavpils "Lokomotīve". Pērn daugavpilieši ieguva tiesības braukt Ekstralīgā, taču formālu iemeslu dēļ šosezon tajā nebrauks. Vai tas nemazinās komandas stimulu atkal spēkoties par uzvaru?

Nemazinās. To drīzāk var ietekmēt Antonio Lindbeka aiziešana, un vājāka nekā iepriekš junioru līnija. Stimuls būs tik un tā, jo, pirmkārt, paši braucēji – gan mūsējie, gan leģionāri – grib apliecināt, ka komanda ir cienīga būt Ekstralīgā un centīsies uzvarēt atkal, bet, otrkārt, sarunās ar Polijas motosporta un tieši spīdveja vadību vismaz vārdos jau ir atrasti daži kompromisi, kas ļauj cerēt tikt ekstralīgā ne tikai "uz papīra". Bez Daugavpils "Lokomotīves" starp "Nice" Līgas favorītēm tiek uzskatītas Čenstohovas "Wlokniarz" (pagājušo sezonu izlaida vispār, bet 2014. gadā bija 3. vietā Ekstralīgā!), Gdaņskas "Wybrzeze", Krakovas "Wanda" un Ržešuvas "Stal". Un kur tad vēl Lodzas "Orzel"?! Tā izskatās "uz papīra", bet jau pirmajā kārtā, piemēram, Čenstohovas komanda piedzīvoja 29:61 sagrāvi Pilā... Jārēķinās būs ar katru komandu (īpaši tās mototrekā), jo katrā komandā ir vismaz 3-4 pazīstami spīdveja meistari. Tas attiecas arī uz pirmo pretinieku. Vispirms jātiek pirmajā četriniekā un tikai tad varēs domāt par pagājušā gada panākuma atkārtošanu.

Krosno komanda pirmajā mačā ar 42:48 zaudēja Krakovā. Tādi motobraucēji kā Tomašs Hžanovskis, Miroslavs Jabloņskis un Marcins Rempala ir labi zināmi, bet savā mototrekā var "izšaut" arī kāds nepazīstamāks braucējs. "Lokomotīvei" pirms "Nice" līgas čempionāta sākuma izdevās aizvadīt tikai vienu pārbaudes maču ar Lodzas "Orzel" komandu (40:50), kurā piedalījās visi pašmāju braucēji, kā arī jaunie leģionāri – austrālieši Deivijs Vots un Džastins Sedžmens. Dažādu iemeslu dēļ – galvenokārt laika apstākļu dēļ – vairs nevienu sparingu aizvadīt neizdevās, vēl tikai Ķasts Puodžuks piedalījās sacensībās Gistrovā (Vācija), kur spēcīgā konkurencē ieņēma 4. vietu.

Tā ka arī komandas trenerim Nikolajam Kokinam braucēju gatavība nav līdz galam skaidra – jau minētajā mačā ar "Orzel" vislabāk izskatījās Andžejs Ļebedevs un Vots, labi brauca arī Maksims Bogdanovs. Starp junioriem šosezon vairs nebūs Ļebedeva (viņam šī būs pirmā sezona starp pieaugušajiem), tā ka šeit pirmais numurs tagad būs Jevgeņijs Kostigovs. Starp pārējiem četriem treniņos pārliecinošāk izskatījās Dāvis Kurmis un tāpēc pirmajā mačā acīmredzot braukt viņš. Kokins nolēma palikt pie pārbaudītām vērtībām – proti, abi austrālieši Krosno vēl "Loko" sastāvā nedebitēs, jo brauks divi no pagājušās sezonas līderiem Jūnass Kīlmekorpi un zviedrs Fredriks Lindgrens. Brauks arī pašmāju spēcīgākais trio – Ļebedevs, Bogdanovs un Puodžuks.

Pirmais mačs savā mototrekā paredzēts 10. aprīlī ar Bidgoščas komandu "Polonia", kas starta mačā ar 44:46 zaudēja Opolē un kas arī ir pirmās kārtas pārsteigums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!