Foto: DELFI
Uzreiz jābilst, ka rakstā būs divdomīgi izteicieni, tāpēc vecāki – mazākiem bērniem neļaujiet lasīt. Bet tie nav mani izteicieni. Folkloras radītāji ir citi, kuri šobrīd darbojas Latvijas sportā un – vismaz vārdos – ir par Latvijas sportu.

Ceru, ka arī darbos visi ir par Latvijas sportu. Es vismaz esmu par Latvijas sportu. Par Latvijas sporta attīrīšanu. Un vismaz tādā veidā veicināt Latvijas sporta attīstību.

Bet tagad vairāk par būtību. Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) tikusi pie jauna prezidenta – olimpiskā kuģa kapteinis turpmāk būs Jānis Buks, kurš pirms tam trīs ar pusi gadus stūrēja mazāku izmēra kuģi (Latvijas Volejbola federāciju). Uzreiz novēlēšu veiksmi un izdošanos Bukam, jo kaut kad kaut kas ir "aizlaists dēlī" Latvijas sportā, tāpēc lietu sakārtošana nāks tikai pa labu. Visiem – gan pozīcijai, gan opozīcijai (kā sporta sabiedrībā tagad ir populāri teikt).

Nedaudz oponēšu LOK, kas uzsvēra, ka Buks ir pilnvērtīgs, nevis pagaidu prezidents. "De iure" LOK ir taisnība, jo Buks ir pilnvērtīgs prezidents. Bet "de facto" ir pagaidu – pēc astoņiem mēnešiem LOK notiks jaunas vēlēšanas, kurās pilnībā mainīsies izpildinstitūcijas. Un Buks ir pateicis, ka neplāno kandidēt pēc šiem astoņiem mēnešiem uz nākamo termiņu. Līdz ar to Buks jau ir ierakstījis savu vārdu LOK vēsturē, jo būs visīsāko termiņu LOK vadījušais prezidents

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!