Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI
Svētku laikā sociālajos tīklos pamanīju labi zināmā PR speciālista Kristiana Rozenvalda sašutumu par "Delfi" sporta nodaļas nostāju, kā tiek rakstītas ziņas. Īsumā varētu sniegt atbildi – krievijas vadoni vladimiru putinu turpināsim saukt par agresoru (krievija=agresorvalsts) un diktatoru, svešu zemju iznīcinātāju un okupantu.

Labi, neesmu vēsturnieks un politikas eksperts, bet uzņemšos to apgalvot un tas nav subjektīvs viedoklis. Tas ir fakts. Man mājās ir diezgan liela padomju laika olimpisko spēļu grāmatu kolekcija, jo tēvs – arī Uldis Strautmanis – regulāri pēc katrām ziemas un vasaras olimpiskajām spēlēm iegādājās olimpisko grāmatu, kurā apkopotas notikušās sacensības. Grāmatas bija kā vēstures liecība, bet tās kaut kā arī ierāva mani sportā, kurā dažādā statusā esmu jau vairāk nekā 40 gadus.

Un šajās grāmatās var "atlasīties" par to, ka "padomju sporta sistēma ir spēcīgāka par pūstošās rietumu buržuāzijas ieviestajiem sportiskajiem principiem", kā "kapitālisms un lielās korporācijas posta sporta būtību", utt. Turklāt "poslanci sovetskih stran" ("padomju valstu sūtņi") ir tie "godīgākie un tīrākie", bet Rietumi cenšas olimpisko kustību ieraut "aukstā kara laukā".

Rozenvaldam nav paticis, ka tekstā pieminētas Staļina laika sportistu parādes, bet nekas par tām nav sīkāk paskaidrots. Jā, tobrīd tā nešķita, varbūt vajadzēja uzreiz, bet - labāk vēlāk, nekā nekad - neliels video no platformas "YouTube" (ceru, ka šāda Rietumu pasaules avota izvēle atkal neradīs Rozenvalda kungam diskomfortu).

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!