Foto: Publicitātes foto

Adelina Lačinova un Darja Semeņistaja sestdien Portugālē piedzīvoja zaudējumus Billijas Džīnas Kingas kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīra spēlēs, mačā piekāpjoties Dānijai.

Latvijas un Dānijas dueļa pirmajā mačā pasaules rangā neesošā Lačinova ar 3-6, 5-7 zaudēja Johannei Svendsenai (WTA 516.).

Otrajā setā Lačinova atspēlējās no 0-5, taču sīvā cīņā piekāpās divos pēdējos geimos.

Otrajā vienspēlē Darja Semeņistaja (WTA 110.) pēc zaudējuma ar 1-6 pirmajā setā nespēja turpināt cīņu mačā ar Klāru Tausoni (WTA 87.).

Latvija mačā ar Dāniju ir iedzinējos ar 0-2 un jau ir zaudējusi, bet galīgo rezultātu noteiks dubultspēle.

Plānots, ka dubultspēlē Lačinovas un Danielas Vismanes cīnīsies ar Lauru Brunkelu un Rebeku Munku Mortensenu.

Latvijas izlasē ir iekļauta Jeļena Ostapenko (WTA 10.), Semeņistaja (WTA 110.), Vismane (WTA 366.), Beatrise Zeltiņa un Lačinova.

Latvijas tenisistes apakšgrupā ar 3-0 pieveica Portugāli un ar 2-1 pārspēja Turciju, bet ar 1-2 piekāpās Nīderlandei un ierindojās otrajā vietā.

Apakšgrupu otro vietu ieguvējas Latvija, Dānija un Grieķija turpināja cīņu par 4.-6.vietu un pēdējo ceļazīmi uz "play off" kārtu.

Cīņā par 4.-6.vietu Latvija pirmajā mačā ar 0-3 piekāpās Grieķijai.

Billijas Džīnas Kingas kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrs beidzas 13.aprīlī.

Portugālē sacenšas 12 komandas - Austrija, Bulgārija, Dānija, Grieķija, Latvija, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Serbija, Turcija, Ungārija un Zviedrija.

Otrā grupā kopā spēlē Austrija, Dānija, Ungārija un Bulgārija, bet Grieķija tika ielozēta kopā ar Norvēģiju, Serbiju un Zviedriju.

Katras grupas uzvarētājas Nīderlande, Serbija un Austrija nodrošināja ceļazīmi uz "play off" kārtu, pēc tam aizvadot apļa turnīru un noskaidrojot pirmo triju vietu ieguvējas. Grupās otro vietu ieņēmušās komandas apļa sacensībās noskaidroja vēl vienu komandu, kura iekļuva "play-off" kārtā. Trešo vietu ieguvējas aizvadīja riņķa turnīru savā starpā, bet triju pēdējo vietu ieguvējas noskaidroja divas komandas, kuras 2025.gadā spēlēs Eiropas/Āfrikas otrajā grupā.

2023.gada aprīlī Latvijas izlase šajās sacensībās ieņēma septīto vietu, saglabājot vietu grupā.

Izlases kapteiņa Adriana Žguna vadībā Latvijas izlasē cīnījās Vismane, Diāna Marcinkēviča, Zeltiņa un Lačinova.

Turnīrs Oeirašā norisinājās āra kortos ar māla segumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!