Bijusī pasaules tenisa ranga līdere Martina Hingisa otrdien noliedza iespēju atgriezties profesionālajā sportā, tādā veidā nesekojot citu bijušo WTA ranga līderu beļģietes Kimas Klijsteras un viņas tautietes Žustīnes Eninas pēdās.

"Nē, nē, nē. Tas nenotiks," intervijā Francijas laikrakstam "L'Equipe" atzina 29 gadus vecā Hingisa. "Jūs nevarat vienkārši iekost pirkstos un pateikt, ka piedalīsieties Austrālijas atklātajā čempionātā."

Savainojumu nomocītā Hingisa 2002.gadā paziņoja par profesionālās tenisistes karjeras beigām, taču 2006.gadā viņa atgriezās tenisā. Vēlāk sportiste vēlreiz paziņoja par aiziešanu no sporta, taču 2007.gada 1.novembrī atkal atgriezās.

Savukārt šī gada janvāra sākumā Hingisa saņēma divu gadu diskvalifikāciju par kokaīna lietošanu.

Pirmo reizi par WTA pasaules ranga līderi Hingisa kļuva 1997.gada 31.martā un līderpozīcijās noturējās 80 nedēļas - līdz 1998.gada 11.oktobrim.

1996.gadā Hingisa kļuva par jaunāko tenisisti, kas uzvarējusi Vimbldonas sieviešu vienspēļu turnīrā. Toreiz viņa bija 15 gadus un deviņus mēnešus veca.

Savas karjeras laikā Hingisa ir izcīnījusi 548 uzvaras un piedzīvojusi 133 zaudējumus. Viņa trīs gadus pēc kārtas - 1997., 1998. un 1999.gadā - kļuva par Austrālijas atklātā tenisa čempionāta uzvarētāju. 1997.gadā Hingisa triumfēja Vimbldonā un ASV atklātajā tenisa čempionātā.

Kā zināms, 26 gadus vecā Klijstersa tenisā atgriezās šī gada augustā, bet jau septembrī viņa kļuva par ASV atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra uzvarētāju.

Savukārt Enina par atgriešanos profesionālajā tenisā paziņoja septembrī, un viņas pirmais turnīrs pēc atgriešanās varētu būt Brisbenas WTA "International" sērijas sacensības, kas sāksies nākamā gada 3.janvārī.

Tāpat 27 gadus vecā Enina ir saņēmusi speciālo ielūgumu jeb "wild card" dalībai nākamā gada Austrālijas atklātajā čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!