Foto: AP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis trešdien Sidnejas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra otrās kārtas mačā ar rezultātu 2-6, 6-4, 6-3 smagā cīņā pieveica krievu Igoru Andrejevu.

Gulbis maču iesāka neveiksmīgi un pirmajā geimā pie savas serves spēja uzvarēt tikai vienā izspēlē, bet pēc brīža arī nokļuva zaudētājos ar 0-2. Nākamo geimu Gulbis uzvarēja pārliecinoši un likās, ka viņš būs pamodies, tomēr piektajā geimā Andrejevs otro reizi lauza latvieša servi.

Sestajā geimā, kad bija spēlēta jau pusstunda, arī Gulbis tika pie pirmās breikbumbas mačā, tomēr neizmantoja to un Andrejevs panāca jau 5-1, bet pēc brīža noslēdza setu savā labā ar 6-2.

Otrā seta pirmajā geimā Gulbis izpildīja trīs netveramās serves un neļāva pretiniekam uzvarēt nevienā izspēlē, tomēr nākamajā geimā arī viņš pats nespēja uzvarēt kaut vienā izspēlē. Certurtajā geimā Gulbis ieguva pirmo breikbumbu setā, tomēr atkal nespēja to izmantot.

Devītajā geimā Andrejevs ieguva savu pirmo breikbumbu, kas latvieti nostādīja soļa attālumā no bezdibeņa, tomēr viņš šajā svarīgajā geimā spēja uzvarēt. Nākamajā geimā jau latvietis pats ieguva vairākas breikbumbas, otro no tām izmantojot un noslēdzot otro setu savā labā ar 6-4.

Izšķirošā seta pirmo geimu Gulbis atkal uzvarēja ļoti pārliecinoši, bet ilgā otrajā geimā nespēja izmantot kādu no divām breikbumbām un rezultāts kļuva 1-1. Ilgākais mačā bija šī seta sestais geims, kurā Gulbis tika pie sešām breikbumbām, kas ir divreiz vairāk nekā Andrejevs izcīnīja visa mača laikā. Pēdējo no tām latvietis arī izmantoja un panāca 4-2, bet pēc brīža noslēdza maču savā labā.

Gulbis turnīrā izlikts ar trešo numuru un ATP rangā viņš pašlaik atrodas 24.vietā, kas ir latvieša rekordpozīcija. Savukārt Andrejevs, kurš rangā ieņem 79.vietu, sacensības uzsāka no kvalifikācijas.

Gulbim pirmā kārta bija brīva, bet Andrejevs pirmajā cīņā ar 6-2, 6-4 pārspēja francūzi Žeremī Šardī.

Iepriekš Gulbis ar Andrejevu bija ticies divas reizes un abās piedzīvojis zaudējumus - 2009.gadā Austrālijas atklātā čempionāta otrajā kārtā spraigā piecu setu cīņā latvietis piekāpās ar 4-6, 4-6, 7-5, 6-3, 4-6, bet divus mēnešus vēlāk Indianvelsas "Masters 1000" sērijas otrās kārtas mačā zaudēja ar 4-6, 4-6.

Par otrās kārtas pārvarēšanu Gulbis jau nopelnījis 45 ATP ranga punktus.

Ceturtdaļfinālā Gulbis tiksies ar ukraini Serhiju Stahovski, kurš otrās kārtas mačā daudz vieglākā cīņā ar 6-3, 6-4 pieveica turnīra septīto raketi Giljermo Garsiju-Lopesu no Spānijas.

Pagājušajā gadā Gulbis nedēļā pirms Austrālijas atklātā čempionāta bija nolēmis atpūsties un turnīros nepiedalījās.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Gulbis piedalījās Dohas "ATP World Tour 250" turnīrā, kur vienspēlēs aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, ar 6-7 (3:7), 3-6 piekāpjoties ATP ranga līderim Rafaelam Nadalam.

Tāpat Gulbis pārī ar Vācijas pārstāvi Mišu Zverevu piedalījās arī Dohas turnīra dubultspēļu sacensībās, kur pirmās kārtas mačā ar 5-7, 6-3, 5:10 piekāpās slovākam Igoram Zeļenajam un Fabio Fonjīni no Itālijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!