Foto: AFP/Scanpix
Austrālijas atklātā tenisa čempionāta spēlē trešdien smagu traumu guva viens no savulaik perspektīvākajiem tenisistiem un šī sporta veida, iespējams, lielākais "nelaimes putns" Braians Beikers.

Beikers trešdien "Australian Open" otrās kārtas mačā pret savu tautieti un draugu, ASV tenisistu Semu Kveriju (izlikts ar 20.numuru) uzvarēja pirmajā setā ar 7-6 (7:2), bet otrajā setā, kad rezultāts bija 1-1, guva ceļgala traumu un nespēja turpināt cīņu. Kortu viņš varēja atstāt tikai ratiņkrēslā.

Kā vēlāk ārstiem skaidroja Beikers, pēc vienas no izspēlēm viņš skrējis, salocījis labo kāju un saļimis – viņš nav spējis vairs iztaisnot kāju. Gaidot ārstus, viņš savam draugam Kverijam teicis, ka tajā brīdī ceļgalā dzirdējis tādu kā krakšķi.

Pagaidām nav zināms, kas īsti noticis ar Beikeru, bet pēc mediķu prognozēm, viņam atkal ilgāku laiku būs jāiztiek bez tenisa.

Beikers bija talantīgs junioru vecuma tenisists, taču pēc kļūšanas par profesionāli viņu sāka vajāt traumas. 2005.gada novembrī viņam veica gurna operāciju, 2006.gadā sportistu operēja pēc muskuļa trūces, 2008.gada februārī ķirurģiska iejaukšanā bija vajadzīga elkoņa traumas izārstēšanai, tad aprīlī atkal veica gurna operāciju un vēl viena operācija bija jūnijā.

"Viņš ir pēdējais, kurš kaut ko tādu ir pelnījis. Viņam jau bijušas piecas vai sešas operācijas. Viņš visu dara pareizi, rūpējas par ķermeni, savu veselību, cenšas atgriezties, un tad notiek kaut kas atkal tāds. Viņš ir tik neveiksmīgs," sarūgtinājumu par savu draugu neslēpa Kverijs.

Pēc visām neveiksmēm Beikers atgriezās tenisā un 2012.gadā no zemāko kategoriju turnīriem spēja "izrāpties" līdz ATP ranga 52.vietai. Lai gan Beikera karjeru krietni ietekmējušas dažādās operācijas, šī ir pirmā reize, kad viņš nepabeidz spēli augstākā līmeņa turnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!