Foto: AP/Scanpix

Lietuvas labākais tenisists Ričards Beraņķis ceturtdien Melburnā sagādāja nelielu pārsteigumu, izcīnot uzvaru Austrālijas atklātā čempionāta spēlē un iekļūstot trešajā kārtā.

Beraņķis otrās kārtas mačā negaidīti viegli ar 6-2, 6-3, 6-1 pieveica vācieti Florianu Maijeru, kurš bija izlikts ar 25.numuru. Pasaules ranga 110.vietas īpašniekam Beraņķim uzvarai bija nepieciešamas tikai 77 minūtes.

Iekļūstot trešajā kārtā, Beraņķis atkārtojis savu labāko sasniegumu "Grand Slam" turnīros. Pirms diviem gadiem arī Melburnā viņš tika līdz trešajai kārtai, kur trīs setos piekāpās Davidam Ferreram.

Beraņķim tā bija piektā uzvara pēc kārtas Melburnas kortos, jo viņš sacensības uzsāka no kvalifikācijas. Atlases turnīrā viņš bija izlikts ar otro numuru, uzvarēja trīs mačos un iekļuva pamatturnīrā, kur pirmajā kārtā ar 6-2, 7-6 (7:4), 7-5 pieveica ukraini Sergeju Stahovski.

Tagad nākamajā kārtā Beraņķis tiksies ar vienu no turnīra galvenajiem favorītiem, sacensību trešo numuru Endiju Mareju, kurš otrās kārtas cīņā viegli ar 6-2, 6-2, 6-4 pārspēja portugāli Žao Sousu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!