Foto: AFP/Scanpix

Austrālijas atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā svētdien ar lielām grūtībām iekļuva pasaules pirmā rakete Novāks Džokovičs, kurš ceturtās kārtas mačā uzvarēja piecu setu un piecu setu ilgā trillerī.

Astotdaļfināla spēlē Džokovičs ar 1-6, 7-5, 6-4, 6-7 (5:7), 12-10 pieveica Šveices otru labāko tenisistu, turnīra 15.numuru Staņislasu Vavrinku.

Kopumā mačā tenisisti kortā aizvadīja piecas stundas un divas minūtes. tas ir visu laiku trešais ilgākais mačs "Australian Open" mūslaiku tenisa vēsturē. Rekords pieder Džokovičam un Rafaelam Nadalam, kuri pērn finālā cīnījās piecas stundas un 53 minūtes.

Diezgan negaidīti pirmo setu ar 6-1 uzvarēja šveicietis, lai gan pirmo geimu mačā uzvarēja Džokovičs. Vavrinka turpināja teicami spēlēt, izvirzoties vadībā arī otrajā setā ar 4-1 un 5-2, taču tad pasaules pirmā rakete uzvarēja piecus geimus pēc kārtas un līdz ar to arī otrajā setā.

Trešā seta sākumā tenisisti apmainījās ar uzvarētiem geimiem, servējot pretiniekam, bet tad līdz devītajam geimam katrs uzvarēja savu serves geimu. Devītajā geimā Džokovičs lauza pretinieku servi, tad uzvarēja nākamajā geimā un izvirzījās vadībā mačā pa setiem ar 2-1. Ceturtajā setā nevienam tenisistam neizdevās lauzt pretinieka servi, tādējādi uzvarētāju noskaidroja "tie break" izspēlē. 13.geimā jau sākumā Vavrinka paņēma Džokoviča servi un nosargāja pārsvaru, uzvarot setā ar 7-6 (7:5).

Dramatiski risinājās izšķirošais sets, kura laikā tenisisti priecēja līdzjutējus ar fantastisku cīņassparu un brīžiem neticamām izspēlēm. Seta sākumā atkal tenisisti apmainījās ar "breikiem", bet tad līdz pat 22.geimam uzvarēja savas serves. 22.geims ilga gandrīz desmit minūtes un tajā Džokovičam izdevās lauzt servi, tādējādi uzreiz uzvarot arī visā mačā. Piecu stundu un divu minūšu ilgo trilleri tenisisti pabeidza ar abpusēji fantastisku izspēli, ko ar skaļām ovācijām novērtēja līdzjutēji.

Tagad ceturtdaļfinālā Džokovičs tiksies ar turnīra piekto numuru Tomašu Berdihu, kurš ceturtās kārtas mačā ar 6-3, 6-2, 7-6 (15:13) pieveica DĀR tenisistu Kevinu Andersonu.

Vēl ceturtdaļfinālā svētdien iekļuva Davids Ferrers, kurš ar 6-2, 6-1, 6-4 uzvarēja japāni Kei Nišikori, bet vēl vienam spānim Nikolasam Almagro iekļūšana ceturtdaļfinālā bija nedaudz vieglāka – viņa pretinieks Janko Tipsarevičs otrajā setā cīņu pārtrauca. Tobrīd Almagro bija vadībā ar 6-2, 5-1.

Tikmēr sieviešu vienspēļu turnīrā fantastisku sniegumu turpina rādīt Marija Šarapova, kas ar 6-1, 6-0 pieveica beļģieti Kirstenu Flipkensu. Turnīrā ar otro numuru izliktā Šarapova pirmajos četros "Australian Open" mačos šogad zaudējusi tikai piecos geimos.

Ceturtdaļfinālā Šarapova tiksies ar savu tautieti Jekaterinu Makarovu, kura ar 7-5, 6-4 uzvarēja vācieti Angeliku Kerberi. Vēl ceturtdaļfinālā iekļuva ķīniete Na Li , kura ar 7-6 (8:6), 6-1 pieveica Jūliju Gērgesu, un Agņeška Radvanska, kura ar 6-2, 6-4 pārspēja serbieti Anu Ivanoviču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!