Foto: EPA/LETA

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Vācijā notiekošā Heilbronas "Challenger" sērijas turnīra vienspēļu sacensību otrās kārtas spēlē ceturtdien ar rezultātu 2-6, 6-2, 6-7 (5:7) piekāpās ar pirmo numuru izliktajam francūzim Polam-Anrī Matjē.

Pirmajā setā Gulbis pirmoreiz savas serves geimu zaudēja sestajā geimā, bet pēc tam Matjē pilnībā pārņēma iniciatīvu un latvieša servi lauza vēlreiz, uzvarot ar 6-2. Otrā seta sākumā abiem tenisistiem atkal bija breiku iespējas, turklāt Gulbim pirmajos divos savas serves geimos pat uzreiz septiņas breikbumbas. Pēdējo no tām latvietim arī izdevās izmantot, bet pēc tam viņš vēlreiz lauza Matjē servi un otrajā setā šoreiz pats bija pārāks ar 6-2.

Trešajā setā pirmais ceturtajā geimā pie breikbumbām tika Matjē un arī iespēju nepalaida garām. Devītajā geimā Matjē servēja par uzvaru mačā, tomēr Gulbim izdevās ieķerties mačā un atgūt breiku. Atlikušajos geimos neviens no tenisistiem savu pārsvaru nedemonstrēja, un mača liktenis tika izšķirts trešā seta taibreikā. Tā pirmajās divās izspēlēs uzvarēja Gulbis, bet Matjē gan ātri panāca izlīdzinājumu. Turpinājumā Matjē panāca jau 5:3 savā labā un noveda maču līdz uzvarai.

Gulbis šobrīd ATP rangā atrodas 138.vietā, un viņam šis bija pirmais turnīrs šogad. Savukārt 60.pozīcijā esošais Matjē pagājušajā nedēļā vēl piedalījās Austrālijas atklātajā čempionātā, pirmajā kārtā trijos setos piekāpjoties ATP ranga līderim Novākam Džokovičam.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Gulbis trešdien ar rezultātu 6-1, 6-2 uzvarēja Matīasu Bahingeru no Vācijas, kurš pasaules rangā atrodas 124.pozīcijā.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu latvietis nopelnīja deviņus ATP vienspēļu ranga punktus.

Jauno sezonu Gulbis sācis, izlaižot Austrālijas atklāto čempionātu. Viņš sezonu ievadošajā "Grand Slam" turnīrā allaž startēja jau kopš 2007.gada, tāpēc šogad pēc ilga pārtraukuma latvietis sezonu sācis tik vēlu. Šoreiz starpsezonā Gulbis izvēlējās aizvadīt garāku treniņnometni, lai uzlabotu fizisko formu un sakārtotu veselības problēmas.

Nākamnedēļ Gulbis palīdzēs Latvijai Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pirmās kārtas izbraukuma cīņas pret Tunisiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!